Dolar 34,0852
%0.2
Euro 38,0426
%-0.04
Altın 2.837,480
%0.29
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Abdulkadir Selvi CHP'yi karıştıracak iddia ortaya attı

Abdulkadir Selvi CHP'yi karıştıracak iddia ortaya attı

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu’na yönelik siyasi yasak talebinin CHP içinde büyük yankı uyandırdığını belirtti.

  • Ege Postası
  • 30.08.2024 - 10:19

İktidara yakınlığıyla tanınan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, MHP’nin açtığı dava kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik 'siyasi yasak' talebinin, adeta bir bombanın fitilini çekip CHP’nin içine atmak gibi olduğunu ifade etti. Selvi, bu talebin partideki dengeleri ciddi şekilde sarstığını öne sürdü.

İMAMOĞLU DAVASINA BENZETME

Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında süren dava sürecine de atıfta bulunarak, parti içinde bazı grupların, “CHP Başkanı olursa siyasi yasak kararı verilemez” tutumunu savunduğunu belirtti. Bu tutumun, Kılıçdaroğlu'na yönelik siyasi yasak talebiyle birlikte daha da belirgin hale geldiğini vurguladı.

PARTİ İÇİNDEKİ SESSİZLİK

Kılıçdaroğlu’na yönelik bu talep sonrasında CHP içinde bazı isimlerin, özellikle Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın sessizliğine dikkat çeken Selvi, “Bu tezi savunanlar seçimli kurultay için harekete geçecekler mi? İzlemekte fayda var,” diyerek olası gelişmelere işaret etti.

SELVİ: SİYASİ YASAKLARA KARŞIYIM

Öte yandan Selvi, yazısında genel olarak siyasi yasaklara karşı olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun zaten söylemlerinin bedelini sandıkta ödediğini ifade etti. Selvi, bu yasak taleplerinin demokrasiyi olumsuz etkilediğini belirtti. (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.