Dolar 34,2536
%0.26
Euro 37,4889
%-0.09
Altın 2.915,860
%0.92
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Açık Öğretim Lisesi mezunları diplomalarını Berlin’de aldı

Açık Öğretim Lisesi mezunları diplomalarını Berlin’de aldı

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Batı Avrupa Programı’nı bitiren gençlere diplomaları Berlin Türk Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikle dağıtıldı. Bu yıl toplam 245 gencin mezun olduğu program, gençlere liseyi dışarıdan...

  • Ege Postası
  • 01.06.2013 - 15:17
Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Batı Avrupa Programı’nı bitiren gençlere diplomaları Berlin Türk Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikle dağıtıldı. Bu yıl toplam 245 gencin mezun olduğu program, gençlere liseyi dışarıdan bitirip üniversite okumanın yolunu açıyor.

Törende konuşan Berlin Başkonlososu A. Başar Şen, Türklerin Almanya’da kalıcı olduğunu ve eşit haklara sahip bireyler olmayı talep ettiğini söyledi.

Diploma töreninde konuşan Berlin Başkonsolosu A. Başar Şen, Türklerin Almanya’da kalıcı olduğunu hatırlattı. Türklerin Almanya’da eşit haklara sahip bireyler olmayı talep ettiğini ve bunu elde edeceğini vurgulayan Başkonsolos, örgütlü olmanın talep edilen hakları elde etmede taşıdığı önemin altını çizdi.

"Almanya’daki refahtan payımıza düşeni alacağız." diyen Başkonsolos sözlerine şöyle devam etti: “Bu akşamki program da organize çalışmanın, örgütlü olmanın bir ürünü. Almanya’daki eğitim sisteminde önü tıkanmış olan gençlere devlet olarak böyle bir imkan sunuyor olmamızdan dolayı çok memnunum. Bu programda emeği geçen herkese ve buradaki kurslar ile gençlerimize yardımcı olan TÜDESB ve Pangea kurumlarına teşekkür ederim.”

Programda Konuşan Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörü Doç. Dr. Atilla Doğan ise programdan şimdiye kadar yaklaşık 5 bin öğrencinin mezun olduğunu belirttikten sonra Köln, Stuttgart, Berlin ve Münih’ten oluşan sınav merkezlerine 4 yenisinin daha ekleneceğinin müjdesini verdi.

Programda ayrıca yoğunlukları dolayısıyla törene katılamayan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ve Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir’in mesajları da okundu.

Program ödül töreninin ardından gerçekleştirilen ikramla son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.