Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adana'da tarihi eser operasyonu

Adana'da tarihi eser operasyonu

Adana’da jandarma ekiplerinin yaptığı iki ayrı operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Konuyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Adana’nın tarihi ören yerleri ve sit alanlarına yakın...

  • Ege Postası
  • 15.05.2013 - 10:26
Adana’da jandarma ekiplerinin yaptığı iki ayrı operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Konuyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Adana’nın tarihi ören yerleri ve sit alanlarına yakın bölgelerde yurtdışı bağlantılı tarihi eser kaçakçılığı olacağı yönünde bilgiye ulaşıldı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Kozan ilçesinin Mahmutlu Mahallesi’nde İ.A. isimli şahsın evine operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramalarda tarihi nitelikte olan bir adet yüzük, bir adet 170x60x18 cm ebatlarında beyaz mermer üzerine oyma olarak işlenmiş çocuk figürleri ve insan kafası figürü olan tarihi eserler ele geçirildi. İ.B., gözaltına alınırken tarihi eserler Adana Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Jandarma ekipleri Kozan-Kadirli karayolu üzerinde bir otomobil ile tarihi eser taşınacağı yönünde bilgiye ulaştı. İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı takip sonucu, içerisinde K.K., M.D., İ.A. ve M.Ş.’nin bulunduğu otomobil Yassıçalı köyü çıkışında durduruldu. Araçta yapılan aramada bagaj kısmında tarihi nitelikte 739 adet metal sikke ve 5 adet toprak kandil ele geçirildi. Tarihi eserler Adana Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, şahıslar gözaltına alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.