Dolar 34,2261
%0.06
Euro 37,9380
%0.43
Altın 2.915,730
%-0.47
Bist-100 9.197,00
%-1.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adana’da simit 75 kuruş oluyor

Adana’da simit 75 kuruş oluyor

Adana Kantinciler ve Sabit Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç, üretim, pazarlama ve satışındaki maliyet artışları nedeniyle simit fiyatının 50 kuruştan 75 kuruşa yükseltileceğini söyledi. Başkan Ahmet Tunç, yönetim kurulu üyeleri...

  • Ege Postası
  • 04.09.2013 - 10:53
Adana Kantinciler ve Sabit Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç, üretim, pazarlama ve satışındaki maliyet artışları nedeniyle simit fiyatının 50 kuruştan 75 kuruşa yükseltileceğini söyledi.

Başkan Ahmet Tunç, yönetim kurulu üyeleri ve kayıtlı simitçi esnafı ile yaptığı istişare toplantısında, simit fiyatlarına zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Esnaf Odaları Birliği Ahi Evran Salonu’nda yapılan toplantıda, üyelerine simitçi esnafının yaşadığı zorlukları anlatarak, çözüm konusunda görüşlerini alarak, destek isteyen Başkan Ahmet Tunç, simidin üretim maliyetinin sürekli artış gösterdiğini, buna rağmen 50 kuruştan satılmaya devam ettiğini aktardı. Tunç, ancak bu fiyatın esnafı kurtarmadığını belirterek, fiyatının okullar açılmadan 75 kuruşa çıkarılacağını söyledi.

Başkan Tunç, esnafın para kazanması için simit fiyatının 75 kuruşa çıkarılmasının kaçınılmaz olduğunu, haksız rekabet yapanlara karşı da elele vererek, devlet ve zabıta desteği isteyeceklerini, kurallara uymayanların hak ettikleri cezaları alacaklarını ifade etti.

Adana’da hizmet veren sabit simitçilerin daha modern şartlarda çalışmaları için yeni tasarladıkları simit tezgahlarının tanıtımını da yapan Başkan Tunç, ayrıca simit satışlarında kullanılmak üzere Undost markasını oluşturduklarını, tescilini de yakın bir süreçte yaptıracaklarını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.