Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adliyede eylem yapan avukatlar gözaltına alındı

Adliyede eylem yapan avukatlar gözaltına alındı

Gezi Parkı'ndaki olaylar, İstanbul Adliyesi'nin içinde toplanan bir grup avukat tarafından protesto edilmek istenince polis müdahale etti. Yasak alanda eylem yapmak isteyen avukatlar uyarılara aldırmayınca dışarı çıkarıldı. Çağlayan'daki...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 14:27
Gezi Parkı'ndaki olaylar, İstanbul Adliyesi'nin içinde toplanan bir grup avukat tarafından protesto edilmek istenince polis müdahale etti. Yasak alanda eylem yapmak isteyen avukatlar uyarılara aldırmayınca dışarı çıkarıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı, üçüncü kez avukatların Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilişkin protestosuna sahne oldu. Adliyenin ana avlusunda toplanan yaklaşık 30 avukat Gezi Parkı gösterilerinde polisin müdahalesini protesto etmek için alkışlı eyleme başladı. Daha önce yapılan iki protestonun aksine katılım çok az olduğu eylemde avukatlar, “her yer Taksim, her yer direniş” sloganları attı.

Önce adliyedeki özel güvenlik görevleri avukatların etrafını sarmaya başladı. Daha sonra ise çevik kuvvet ekipleri kalkanlarıyla adliyenin içine girdi. Polisin adliyeye girmesiyle eylemci avukatlar “polis dışarı” sloganları atmaya başladı.

Uyarılara rağmen dışarı çıkmayan avukatlara polis müdahaleye başladı. Polis kalkanlarıyla avukatları itekleyerek dışarı çıkarmaya çalıştı. Uzun süren itiş kakış sonunda avukatlar yaka paça adliye dışına çıkarıldı.

Avukatlarla polisler arasındaki itiş kakış adliye kapısı önünde de devam etti. Bu sırada iki avukat da gözaltına alındı. Bunun üzerine adliyenin karakolunun önünde yaklaşık 100 kişilik avukat grubu beklemeye başladı. Gözaltına alınan meslektaşlarının serbest bırakılmasını isteyen avukatlar “polis dışarı, savcı nerede” diye bağırmaya başladı.

Adliyede ise, eylem yapanlar hakkında işlem yapılacağı ve gözaltına alınacakları yönünde anons yapıldı.

Gözaltına alınan avukatların serbest bırakılmaması üzerine bu kez grup oturma eylemi yapmak istedi. Bunun üzerine bir kez daha müdahalede bulunan polis bu kez gözaltına almaya başladı. Gözaltına alınan avukatlar adliye önündeki çevik kuvvet otobüslerine alındı. Bazı gözaltılara kelepçe takıldı. Daha sonra gözaltına alınanlar emniyete götürüleceği sırada dışarıdaki grup araçların önüne geçti. Bunun üzerine polis, müdahale ederek araçlara yol açtı. Açılan yoldan araçlar adliyeden ayrıldı. Grubun polise tepkisi bir süre daha devam etti.
Olaylar sırasında adliyenin C kapısından girişler bir süreliğine kapatıldı.

EYLEMCİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Olaylar sırasında avukatlara tepki gösteren bir kadın ile eylemciler arasında sözlü tartışma yaşandı. ‘Tayyip Erdoğan barışı getirdi diye mi yapıyorsunuz, karıştırıyorsunuz'’ diyen kadına eylemciler ‘Kaç para aldın bunları söylemek için’ şeklinde karşılık verdi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.