Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Affetmek özgürleştirir

Affetmek özgürleştirir

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde “Affetmenin İyileştirici Gücü” konferansında konuşan Kaya “ İnsanlar eğer yaptıklarını hata olarak değerlendirirlerse mutlu olamazlar. Bunun yerine yaptıkları her şeyin birer deneyim olduğunu kendilerine anlatabilmelidirler. Çevremizde affetmediğimiz birçok insan var. Ve bu insanlar bizim için farkında olmasak ta birer yük. Bu yüklerden kurtulmamızın tek çaresi ise onları affetmektir. Çünkü affetmek özgürleştirir” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.05.2014 - 16:49
Ege Üniversitesi 35. Kültür Sanat ve Spor Şenliği kapsamında Hemşirelik Fakültesi öncülüğünde “Affetmenin İyileştirici Gücü” isimli konferans düzenlendi.
Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı İkbal Kaya verdi. Etkinliğe; Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Karadakovan, öğretim elemanları, öğrenciler ve huzur evi sakinleri  katıldı.
Konuşmasına insanların affetmeye kendilerinden başlaması gerektiğini vurgulayarak başlayan Kaya, insanların geçmişleriyle problem yaşamalarının en büyük sebebinin yaptıklarını hata ve yanlış olarak değerlendirmelerinden kaynaklandığını belirtti.
Kaya; “ İnsanlar eğer yaptıklarını hata olarak değerlendirirlerse mutlu olamazlar. Bunun yerine yaptıkları her şeyin birer deneyim olduğunu kendilerine anlatabilmelidirler. Çevremizde affetmediğimiz birçok insan var. Ve bu insanlar bizim için farkında olmasak ta birer yük. Bu yüklerden kurtulmamızın tek çaresi ise onları affetmektir. Çünkü affetmek özgürleştirir” dedi.
Konuşmanın bitmesinin ardından Kaya;  dinleyicilere geçmişlerindeki hatalarıyla ve affedemediği kişilerle yüzleşebilmeleri için 20 dakikalık meditasyon uyguladı. Meditasyonun ardından bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.