Dolar 34,1509
%0.04
Euro 37,9971
%0.22
Altın 2.896,040
%0.37
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afşin'i tanıtan ilk kitap yayınlandı

Afşin'i tanıtan ilk kitap yayınlandı

Kahramanmaraş'ın en büyük ilçelerinden biri olan Afşin'de şehrin tanıtımının yapıldığı ilk eser yayınlandı.Afşin Kaymakamlığı tarafından 13 kişilik bir komisyona hazırlatılan kitap 155 sahifeden oluşuyor. Kuşe kağıda karton...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 11:18
Kahramanmaraş'ın en büyük ilçelerinden biri olan Afşin'de şehrin tanıtımının yapıldığı ilk eser yayınlandı.

Afşin Kaymakamlığı tarafından 13 kişilik bir komisyona hazırlatılan kitap 155 sahifeden oluşuyor. Kuşe kağıda karton kapaklı olarak üretimi yapılan kitap, Afşin'in en kapsamlı tanıtım kitabı olarak basıldı. Kitabın tanıtım toplantısını yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, "Yaşadığımız yöreyi tarih ve coğrafyasıyla, ekonomisi, sosyal ve kültürel özellikleriyle, gelenekleriyle tanıtmanın, bunu bir fotoğraf objektifi sadakatiyle tespit etmenin ve halkımızın hizmetine sunmanın ciddi, devamlı ve sistemli bir çalışmaya ihtiyaç göstereceği açıktır. Yıllardan beri elinizdeki eser hacminde bir tanıtımın yapılmadığını görerek kendimizi bu noktada sorumlu hissettik. İller, ilçeler, köyler medeniyetin yansımasıdır. Yaşamsal bütünün önemli bir parçasıdır. Her bir taşı nadide bir mücevher kadar değerlidir. Çünkü insan yaşar üzerinde. İnsanın oluşturduğu medeniyetin bir izdüşümüdür aynı zamanda. Onu bu kadar albenili yapan ve tutku haline dönüştüren şüphesiz ki üzerindeki yaşanmışlığıdır." dedi.

Arıcan, Afşin'i tarihi, kültürel, coğrafi ve sosyal yönden tanıtan bir kitap hazırladıklarını ifade ederek, "Bu kitap yaklaşık 4 yıllık bir zamanın ürünüdür. Bu kitapta öğretmenlerimizden oluşan bir komisyon var. Bu komisyonun emek ve gayretini unutmamak gerekir. Onlara teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu eser Afşinimizi tanıtmaya katkı sağlayacaktır. Hem de gelecek nesillere bu bilgileri aktarma görevi üstlenecektir." şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.