Dolar 32,6325
%-0.04
Euro 35,1104
%0.06
Altın 2.445,140
%-0.11
Bist-100 10.343,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afyon'da afetlere hazırlık için konteyner kent kurulacak

Afyon'da afetlere hazırlık için konteyner kent kurulacak

AFYONKARAHİSAR'da, Belediye ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğiyle, deprem başta olmak üzere doğal afetlerde kullanılmak üzere 1000 konteynerden oluşan 2 mahalle kurulacak.

  • Ege Postası
  • 04.01.2013 - 13:40

AFYONAfyonkarahisar Belediyesi ile AFAD, kentte meydana gelebilecek olası doğal felaketlere karşı 'afet konutları' projesi hazırladı. AFAD'ın girişimiyle, Van depreminden sonra bölgede kullanılan konteynerlerden 500'ü, Afyonkarahisar'a getirilecek. Konteynerlerle, Fuar Alanı ve Devlet Parkı'nda iki ayrı 'afet mahallesi' oluşturulacak. Afet evlerinin kurulması için Afyonkarahisar Belediyesi, su, kanalizasyon, elektrik ve telefondan oluşan tüm altyapıyı hazırlayacak. AFAD ise 500 konteynerin montajını yaparak, afet konutlarını kullanıma hazır hale getirecek.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, olası bir afet durumunda ya da bir mahalle veya köydeki yıkım karşısında hazırlıklı olmak istediklerini söyledi. Zor durumdaki vatandaşlara hemen yardım elini uzatmak için projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydeden Başkan Çoban, "Böyle bir durum karşısında hazırlık yapmak için sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun destek ve işbirliğiyle en az 500 konteynerlik mahalle kuracağız. Bu belki 1000 konteynerlik mahalle de olabilir. Van depreminden sonra kullanılan konteynerler, kalıcı konutlar yapılınca boşa çıktı. Bunları istedik. 500 tanesinin gelmesi kesinleşti. 500 tane daha istedik. Konteynerler getirildikten sonra bakımını yaparak hazır hale getireceğiz. Olası bir afete karşı hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

İKİ MAHALLE KURULACAK

Afet evleri için Fuar Alanı ve Konya yolundaki Devlet Parkı arkasındaki alanın uygun görüldüğünü anlatan Başkan Çoban, "Fuar Alanı'nda yer alacak konteynerler doğal afet dışındaki zamanlarda hobi bahçeleri olarak hizmet verebilecek. Devlet Parkı'nın arkasındaki alandaki konteynerler ise mülteci yerleşim merkezi haline dönüştürülebilir" dedi.

5 BİN KİŞİ BARINACAK

AFAD Müdürü Mehmet Buldan ise konteyner kentin kurulumundan sorumlu olacaklarını söyledi. Van depreminde konteyner konutların montajını yaptıklarını anlatan Buldan, "Olası bir doğal afet öncesinde hazırlıklı olmak için proje çok büyük bir adım. Konteyner evler, 21 metrekareden oluşuyor. Evler 2 oda, tuvalet ve banyo ile mutfaktan oluşuyor. Bu proje ile birlikte Afyon'da olası bir deprem ve felaket karşısında en az 5 bin kişilik bir nüfusun barınması sağlanacak" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.