Dolar 34,1407
%0.01
Euro 37,9753
%0.16
Altın 2.882,300
%-0.11
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ahiler Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) aylık olağan yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı olan Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlığındaki toplantıya Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde valilerinin yanısıra...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 12:57
Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) aylık olağan yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı olan Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlığındaki toplantıya Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde valilerinin yanısıra belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, ticaret ve sanayi odaları başkanları katıldı.

AHİKA Başkanı Vali Kolat, toplantıdan önce yaptığı açıklamada bir önceki toplantıda alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaklarını,, gündem maddeleriyle devam edeceğini söyledi. Mevcut çalışma programı ve bütçenin revize edilmesi, iç denetim raporu, doğrudan faaliyet desteğiyle ilgili başvuruların geldiği son durumun değerlendirilmesinin ardından toplantının, gelecek bir ay için planlanan 2014 yılı çalışma programı ve bütçesinin hazırlanması ile altı aylık faaliyet raporu hazırlanması konularının görüşülmesiyle sona ereceğini ifade etti. Yaklaşık bir yıldır yürüttüğü AHİKA Yönetim Kurulu Başkanlığı süresinin 24 Temmuz 2013 tarihi itibariyle sona ereceğini kaydeden Ali Kolat, “Bu nedenle benim başkanlığımdaki son toplantı olacaktır. İlgili mevzuat hükmü gereğince yönetim kurulu başkanlığını, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak’a devredeceğim." dedi. Başkanlığı süresince ajansın çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Kolat, "AHİKA tarafından son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin başında, 2012 yılı mali destek programları gelmektedir. 'Küçük Ölçekli Altyapı' ve 'Sektörel Rekabet Edebilirlik' programlarını içeren programları değerlendirme süreci sonucunda toplam 73 proje, ajansımızdan mali destek almaya hak kazanmıştır. Projelere toplam 24,5 milyon TL hibe desteği sağlanacaktır. Yine son bir yıl içinde AHİKA'ya genel sekreter ataması yapılmış ve 31 Ocak 2013 tarihinde göreve başlamıştır. Ardından ajans bünyesinde 2013 yılı içerisinde 15 uzman ve bir destek personeli istihdamı gerçekleşmiş olup böylece personel ihtiyacı giderilmiştir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.