Dolar 34,1494
%0.04
Euro 37,9713
%0.15
Altın 2.887,030
%0.06
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afyonkarahisar’da en gözde meslek çağrı merkezinde müşteri temsilciliği

Afyonkarahisar’da en gözde meslek çağrı merkezinde müşteri temsilciliği

Afyonkarahisar’da çağrı merkezlerinde müşteri temsilcisi olarak çalışmanın, en gözde meslekler arasına girdiği belirtildi. İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından yapılan "İşgücü Analizi" çalışması tamamlandı. Buna göre gençlerin...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 12:25
Afyonkarahisar’da çağrı merkezlerinde müşteri temsilcisi olarak çalışmanın, en gözde meslekler arasına girdiği belirtildi. İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından yapılan "İşgücü Analizi" çalışması tamamlandı. Buna göre gençlerin yeni gözde mesleği, çağrı merkezi şirketlerinde müşteri temsilciliği yapmak. İkna yeteneği olan ve diksiyonu düzgün gençler. 1,5 aylık kurstan sonra müşteri temsilcisi olarak telefonda şikayet dinleme, pazarlama, satış, bilgilendirme ve yönlendirme yapıyor.

İş-Kur Afyonkarahisar İl Müdürü Ekrem Ünlüyalvaç, analiz çalışmasına göre firmalara müşteri temsilcisi olarak hizmet veren çağrı merkezlerine yoğun talep olduğunu ve bu doğrultuda çağrı merkezleriyle ortaklaşa "Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu" açtıklarını söyledi. Ünlüyalvaç, “İlk mezunlarımızı geçen ay verdik. 833 kişinin kurs gördüğü projede, ilk etapta 500 kişiyi çağrı merkezlerinde müşteri temsilcisi olarak işe yerleştirerek meslek sahibi olmalarını sağladık. Kurslarımızda gençlere sağlıklı iletişim, müşteri ilişkileri, diksiyon gibi konularda eğitimler verildi.” dedi.

İl Müdürü Ünlüyalvaç, 2013 yılının ilk altı ayında başvuran 10 bin işsizden 3 bin 857 kişinin özel sektörde, 309 kişinin de kamuda işe yerleştirildiği bilgisini verdi. İş ve meslek danışmanlığı adında yeni birimler oluşturduklarını, bunların işsizleri uygun meslek ve iş konularında yönlendirdiğini kaydederek, "İş yaşamının tüm evrelerindeki birey ve gruplara kendilerine uygun, isteyerek yaptıkları, verimli ve üretken olarak çalışabildikleri iş ve meslek sahibi olmalarına destek vermeyi ve bunun sürekliliğini sağlamayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu. Ekrem Ünlüyalvaç, Afyonkarahisar’da kayıtlı işsiz sayısının 16 bini bulduğunu, işsizlik sigortasıyla ilgili olarak da yılın ilk altı ayında bin 802 müracaat aldıklarını anlattı. Mermer başta olmak üzere birçok sektörde ise işçi bulmakta zorlandıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.