Dolar 34,1494
%0.04
Euro 37,9713
%0.15
Altın 2.887,030
%0.06
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hınıs Toprakkale'de cemevi açıldı

Hınıs Toprakkale'de cemevi açıldı

Erzurum Hınıs'ın Toprakkale köyünde cemevi açılışı yapıldı. Açılışa yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda misafir katıldı.Açılış, Hınıs Kaymakamı Murat Uz, Hınıs Belediye Başkanı Enver Taçyıldız, Hınıs protokolü,...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 11:57
Erzurum Hınıs'ın Toprakkale köyünde cemevi açılışı yapıldı. Açılışa yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda misafir katıldı.

Açılış, Hınıs Kaymakamı Murat Uz, Hınıs Belediye Başkanı Enver Taçyıldız, Hınıs protokolü, İzmir Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Alevi dedeleri, Alevi federasyonları temsilcileri, Hınıs Aktif Girişimci İşadamları Derneği (HAGİAD) yöneticileri, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Hınıs Belediye Başkanı Enver Taçyıldız konuşmasında, "Bizde ayrı gayrı yoktur, hepimiz biriz. Bizden ne yardım isterseniz belediye olarak elimizden geleni yapacağız." dedi.

Hınıs Kaymakamı Murat Uz ise bu ülkenin Laza, Çerkeze, Türke, Kürde, Aleviye de yeteceğini belirterek, "Yeter ki kardeşce yaşamasını bilelim, araya nifakları kabul etmeyelim. Göreve başladığım sekiz aylık dönemde devlet olarak Alevi kardeşlerimizin hemen hemen her isteklerini yapmaya çalıştık. Programa katılan misafirlerden oluşan bu tabloyu çok özlemiştik. Bunları bize yaşatanlara çok teşekkür ederiz. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın." şeklinde konuştu. Daha sonra bütün vatandaşlar beraberce dualar ederek iftar açtı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.