Dolar 34,2688
%0.08
Euro 37,6567
%0.07
Altın 2.915,450
%-0.21
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aile danışmanlığının standartları belirleniyor

Aile danışmanlığının standartları belirleniyor

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde farklı üniversitelerden akademik kariyere sahip 20 kişilik heyet, aile danışmanlığı standartlarını belirlemek için bir araya geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan, Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan,...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 14:55
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde farklı üniversitelerden akademik kariyere sahip 20 kişilik heyet, aile danışmanlığı standartlarını belirlemek için bir araya geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan, Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, Eduser Danışmanlık Şirketi’nden, aile danışmanlığı merkezlerinden ve üniversitelerden temsilcilerin yer aldığı üç günlük çalışmanın sonuçları ülke genelinde kullanılacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mesleki Yeterlilik Kurumu'yla imzalanan protokol kapsamında gerçekleşen 2. Ulusal Aile Danışmanlığı Meslek Standartlarının Geliştirilmesi Çalıştayı, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Araştırma Ve Uygulama Merkezi’nin (YBEM) ev sahipliğinde gerçekleşti. Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte görüş alışverişinde bulunan akademisyenler aile danışmanlığı ve standartlarının belirlenmesi için taslak oluşturdu.

Konuya ilişkin bilgi veren SDÜ YBEM Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, 2 aylık bir zaman içerisinde standartların hazırlanacağını söyledi. 6 ayın sonunda sonuca ulaşacaklarını ifade eden Adıgüzel, “Bu çalışmada standartları hazırlamaktayız. 2 aylık bir süreç sonunda standartlarımız tamamlanacak ve Resmi Gazete'de bu standartlar yayınlanacak.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da SDÜ ile ortak yürüttükleri çalıştayın verilerinin ülke genelinde kullanılacağını söyledi. Söz konusu çalışmayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın SDÜ ile işbirliği içerisinde olduğunu belirten Bozoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Yani 3 kurumun ortaklaşa bir çalışması. Fakat bu çalışmanın içerisinde farklı üniversitelerden akademisyenler ve yine bu alanda hizmet veren aile danışmanlığı dernekleri, bununla ilgili hizmet veren diğer kamu kurum ve kuruluşları da bu çalışmalarımızın içerisinde olacak. Çalıştay tamamlandıktan sonra ulaşılan veriler, tüm diğer ilgililerle de paylaşılacak. Bir aylık süreç içerisinde görüş alınarak en iyi noktaya getirmeye çalışılacak. Çalışma süreci içerisinde ve bundan sonra görev alacak aile danışmanları, ailelerimizin yanında olacak. Onların da karşılaştıkları aile içi, çocuklarıyla, çevreyle, sosyal ve kültürel alanlarla ilgili sorunlarını daha etkili çözmelerinde yanlarında olacak. Hizmet alanında görev alacak danışmanların da standardı belirlenmiş olacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.