Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay ve Engin'in yarışı sosyal ortama taşınıyor

Akay ve Engin'in yarışı sosyal ortama taşınıyor

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, twitter ve facebook'u kullanarak seçmenlerine ulaşmayı hedefledi

  • Ege Postası
  • 05.09.2012 - 14:46
 İZMİR-Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre AK Parti ve CHP İzmir teşkilatları, siyasi arenadaki mücadelelerini sanal ortama taşıdı. Parti örgütleri facebook-twitter gibi milyonlarca kişinin sosyal paylaşım sitelerini aktif olarak kullanacak. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe başkanları ve meclis üyelerine, "Sosyal paylaşım sitelerinde hesap açın ve aktif bir şekilde kullanın" talimatı verirken, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in, facebook ve twitter adresini profesyonel bir ekibin takip edeceği belirtildi. Engin'in mesajları ve günlük programı buradan takipçilerine bildirilecek. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, sanal alemde bundan sonraki süreçte daha çok yer alacaklarını belirterek, "Bu işi profesyonelce yürüteceğiz. Özellikle seçime yakın bir zamanda facebook ve twitter takipçileriyle buluşup sohbet toplantıları düzenleyeceğiz. Gençlerin sıklıkla kullandığı bu yerlerde partimizi anlatıp projelerimizi paylaşacağız" dedi.

OBAMA ÖRNEĞİ

AK Parti İzmir İl Başkanlığı ise, ilçe teşkilatlarında sosyal medya çalışmaları başlattı. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından yürütülen projeye göre, tüm ilçe başkan ve yöneticileri ile il genel ve belediye meclis üyelerinin facebook ve twitter hesapları olacak. tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından 30 ilçe başkanına 'sosyal medya ve siyaset' adlı bir kitapçık dağıtıldı. Burada, "Sosyal medya stratejik bir güçtür. Sosyal medya diktatörlükleri deviriyor, siyasi dengeleri değiştiriyor ve kişileri tanınır hale getiriyor. Bu gelişmeyi görüp, bu konuda altyapı hazırlayarak yatırım yapanlar, hızlı bir şekilde yol alacaklardır. ABD'de Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın sosyal ağları diğer siyaset yapma usullerinden çok daha fazla ve etkin bir şekilde kullanması sonucu seçimleri kazanmıştır. Obama'nın bu başarısından sonra diğer dünya liderleri de bu alana ağılık vererek siyasal kampanyalarını bu mecraya yönlendirmişlerdir. Sosyal medya, seçmeni siyasetin içine çekerek karar mekanizmalarına ortak etti. AK Parti'nin İzmir teşkilatları bünyesindeki her bir bireyden beklenen kendi adına kişisel twitter ve facebook hesapları açmaları ve bu mecrada paylaşımlarda bulunmalarıdır" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.