Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akaydın: STK’lar devletten hemşehri köyü kurulması için yer istesin

Akaydın: STK’lar devletten hemşehri köyü kurulması için yer istesin

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, hemşehri dernekleri köyü kurmak istediğini söyledi. Akaydın, STK’ların devletten yer tahsisi alması üzerine bu projesini hayata geçirebileceğini ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediye...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 14:34
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, hemşehri dernekleri köyü kurmak istediğini söyledi. Akaydın, STK’ların devletten yer tahsisi alması üzerine bu projesini hayata geçirebileceğini ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Yörük Türkmen Derneği’ni ziyaret etti. Kurulan yer sofrasında dernek üyeleri ile birlikte gözleme yiyen Akaydın, sorulan soruları cevaplandırdı. Akaydın, Türk halkının büyük bir kısmının Yörük kökenli olduğunu ifade etti. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Anadolu Kültür Festivali’ne Yörük Türkmen Derneği’nin dahil olmasını isteyen Akaydın. “Hemşehri dernekleri ile birlikte organize ettiğimiz etkinlikte mutlaka sizin de yer almanız gerek.” dedi.

Hemşehri derneklerini 4 yıldır bir arada toplamak istediğini belirten Akaydın, “Hemşehri Dernekleri Köyü oluşturma düşüncemiz var. Ancak yer bulamıyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak baskı grubu oluşturup, devletten bir yer tahsisi alabilirseniz, ben projesini, alt yapısını yapmaya hazırım. Üst yapısına da her türlü katkıyı koyarım.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Akaydın, Yörük Türkmen Derneği Başkanı Kemal Tunç’a Atatürk portresi hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.