Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akçay: Disiplinli bir maç ortaya koyduk

Akçay: Disiplinli bir maç ortaya koyduk

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Apollon Limassol maçını kazandıkları için evlerine mutlu döndüklerini söyledi. Akçay, “Rakibin saha içerisinde hareketliliği yüksekti. Hareketliliği yüksek oyuncularla zaman zaman bizi...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 07:33
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Apollon Limassol maçını kazandıkları için evlerine mutlu döndüklerini söyledi. Akçay, “Rakibin saha içerisinde hareketliliği yüksekti. Hareketliliği yüksek oyuncularla zaman zaman bizi zorladıysalar da disiplinli bir maç ortaya koyduğumuzu düşünüyorum“ dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde J Grubu'nun ilk haftasında deplasmanda Apollon'u 2-1 yenen Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında goller dışında müsabakanın tümüne hakim olduklarını söyledi. Akçay, karambollerin biraz can sıkıcı olduğunu kaydetti. Rakibin son dakikalardaki ataklarını telafi ettikleri düşüncesinde olduklarını dile getiren bordo-mavili teknik adam, müsabakayı kazanıp 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını aktardı.

Rakibin saha içerisinde hareketliliğinin yüksek olduğuna vurgu yapan Akçay, “Biz buna can sıkıcı oyuncular diyoruz. Hareketliliği yüksek oyuncularla zaman zaman bizi zorladıysalar da müsabakadaki yapıyı koruyarak topa göre yaptığımız eylemler ve kaymalar disiplinimizi de ortaya çıkardı. Disiplinli bir maç ortaya koyduğumuzu düşünüyorum“ diye konuştu.

“Oyunculardan yüzde 80 verim aldığımı söyleyebilirim” diyen Akçay, "Hatta bu çalışmaları Ocak’a kadar sürdürdüğümüzde Ocaktaki ara transferden sonraki süreçte de takımımızın oyun formatı üzerinde de ciddi anlamda bazı değişikliklere gideceğiz. Onların alt yapısını oluşturuyoruz. Oyuncuların bazı pozisyonlarda oynama yeteneklerini geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun içinde Avrupa Ligi ve hazırlık maçları bizim için stratejik noktalar olacak“ şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, KKTC'deki gençlerin uluslararası müsabakalara çıkamamasıyla ilgili sorusuna Akçay, "Hiçbir gencin spor yapma isteğini elinden almak doğru değil. Avrupa Birliği'ne giriş ile ilgili süreç hızlandığında çok fazla bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Bir spor adamı olarak her türlü gencin spor yapmasını isterim" yorumunu yaptı.

BOSINGWA: ÖNEMLİ BİR ENGELİ AŞTIK

Maç sonrası açıklama yapan tecrübeli oyuncu Jose Bosingwa da yenik başladıkları maçı kendi lehlerine çevirmenin önemli olduğunu kaydetti. Bu maçla birlikte önemli bir engeli aştıklarını aktaran Bosingwa, “Deplasmanda alınan üç puan bizim bundan sonraki maçlarda yapacaklarımız için bir göstergeydi” dedi.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü atan Yusuf Erdoğan ise üst düzey bir maç oynadıklarını ifade etti. Çok iyi başladıkları oyunda talihsiz bir gol yediklerini belirten Erdoğan, “Hemen golü bulduğumuz için şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Çok iyi bir mücadele ortaya koyduk. Güzel bir başlangıç yaptık. Önce Kayseri maçını oynayacağız ardından Avrupa ligine yeniden odaklanacağız” diye konuştu.

CHRİSTOFOROU: RAKİBİN ETKİLİ OYUNUNA KARŞILIK VEREMEDİK

Apollon Limassol Teknik Direktörü Christakis Christoforou da maç sonrası yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un kendilerine göre daha tecrübeli olduğunu ifade etti. Rakibin rakibin etkili oyununa karşılık veremediklerini belirten Christoforou, "Rakibin hızlı oyuncuları vardı. Skoru bu oyuncular belirledi. Ben oyuncularımın performansından memnunum. Kaybettiğimiz için ise üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.