Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Transanatolia yarışçıları Kapadokya’da

Transanatolia yarışçıları Kapadokya’da

Antalya’da başlayan Transanatolia Rally Raid, üçüncü gününde Kapadokya’ya ulaştı. 2 bin 300 kilometrelik parkurun 680 kilometresini tamamlayan pilotlar, şu ana kadar gördükleri Türkiye’nin el değmemiş bölgeleri ve kaybolmaya yüz tutmuş...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 20:06
Antalya’da başlayan Transanatolia Rally Raid, üçüncü gününde Kapadokya’ya ulaştı. 2 bin 300 kilometrelik parkurun 680 kilometresini tamamlayan pilotlar, şu ana kadar gördükleri Türkiye’nin el değmemiş bölgeleri ve kaybolmaya yüz tutmuş Anadolu kültüründen çok etkilendiklerini belirtiyor.

Toplam 42 pilotun yer aldığı Transanatolia 4. gün etabı, Avanos’tan start alacak ve bir sonraki kamp alanı olan Aladağ istikametine doğru devam edecek. 4. geceyi Çukurbağ’da geçirecek olan pilotlar Karaman, Akseki parkularını geçip Antalya’ya ulaşacak. 14-21 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşen 4. Transanatolia Rally Raid, ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV ve buggy’lerin katılımıyla zorlu toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan parkurda tam 7 gün süreyle 'rally raid' yapacak. Transanatolia, Antalya’dan start alıp Toros Dağları üzerinden Kapadokya’ya uğrayıp, yine Antalya’da sona erecek.

Yarış; 19 motosiklet ve 23 otomobil ve kamyon olmak üzere toplm 42 araçta 65 yarışmacının katılımıyla, Rally Raid denen 3-15 gün arasında değişen süreler içerisinde,1.500-10.000 kilometre uzunluğunda off-road parkurlarda gerçekleştirilen, ralli motosiklet, arazi araçları, ATV ve buggy’lerin birlikte yarıştığı bir kategoride yapılıyor. Yarışmalarda 5’i motosiklet ve 11’i de otomobil ve kamyonla olmak üzere 16 Türk ekipte yarışıyor.

Bulgaristan’dan gelen ve ralliye katılan tek bayan olan Zornitsa Todorova, parkurların zorlu, motosikletleri kullananların da oldukça hızlı olduğunu belirterek, kendisinin motosikletinin hızdan ziyade virajlar için yapıldığından dolayı onlara yetişmekte zorlandığını söyledi.
Transanatolia yarışına Bulgar medyasının da büyük ilgi gösterdiğini belirten Todorova, birincisinden bu yana takip ettiği yarışa bu yıl katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kapadokya’nın güzellikleri arasında olmanın da kendisi açısından gerçekten mutluluk verici olduğunu belirten Todorova, “Güzel turistik alanlardan geçtik. Muhtemelen yarışmadan sonra buraya turist olarak tekrar geleceğim.” dedi.

Yarışmacılardan Gündüz Hakan Savaşer ise Trans Anatollia 2014’ün, gerçekten rekabet yapan iyi yarışmacılarla başladığını söyledi. Antalya’dan başlayan yarışta, Meke Gölü'nden sonra Kapadokya’ya geldiklerini kaydeden Savaşer, “Toplam 2 bin 500 kilometrelik bir yarış. Tamamen off-road parkurlarda yapılıyor. Yol notu denen navigasyona benzer bir alet sayesinde yarışılıyor. Kapadokya, parkur olarak farklı. Antalya’dan bu yana kayalık, sert zeminlerde ilerliyoruz. Kapadokya’da ise toprak ve kül bir zemine bırakıyor.” diye ifade etti.






Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.