Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyelilere ücretsiz futbol maçı izletme girişimi

Suriyelilere ücretsiz futbol maçı izletme girişimi

Malatyaspor Derebeyler Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin psikolojik çöküntüden kurtulması amacıyla stadyumda ücretsiz futbol maçı izletme girişimi başlattıklarını...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 18:35
Malatyaspor Derebeyler Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin psikolojik çöküntüden kurtulması amacıyla stadyumda ücretsiz futbol maçı izletme girişimi başlattıklarını belirtti.

Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada, Suriyeli mültecilerin 29 Eylül'de Malatya İnönü Stadyumu'nda oynanacak Yeni Malatyaspor-Aydınspor maçına gelebilmesi için ilgili kamu kurumlarıyla temasa geçtiklerini söyledi. "Bu sayede az da olsa Suriyeli kardeşlerimizi acılarından uzak tutacağız" diyen Aydın, İnönü Stadyumu’nda sezonun ikinci maçında bu projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını ancak seyircisiz oynama cezası nedeniyle bu projeyi 29 Eylül'de Yeni Malatyaspor- Aydınspor karşılaşmasına hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Önümüzdeki hafta valilik ve belediye yetkilileri ile görüşüp gerekli izinlerin alınacağını dile getiren Aydın, Suriyelilerin yaşadıkları acıları bir nebze unutturmak, sosyal aktivitelerle psikolojik çöküntüden kurtarmayı amaçladıklarını kaydetti.

Gerekli izinlerin alınmasıyla Yeni Malatyaspor’un iç saha maçlarını Suriyelilerle birlikte izlemeyi istediklerinin altını çizen Aydın, "Spor; kardeşlik demektir. Bu düşünce ile yola çıktık ve bundan sonraki Yeni Malatyaspor'un iç saha maçlarında Suriyeli kardeşlerimizle birlikte yan yana omuz omuza birlikte takımımızı destekleyeceğiz. İnşallah valimiz ve belediye başkanımızda bizde gerekli yardımları verdiği zaman bu projemizi ilk iç saha maçımızda hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.