Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akil İnsan Ünsal: JİTEM'in kurumsal olarak yargılanması çok önemli

Akil İnsan Ünsal: JİTEM'in kurumsal olarak yargılanması çok önemli

Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti’nde yer alan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Cemal Temizöz’ün yargılandığı Faili Meçhuller Davası'nı JİTEM’in kurumsal olarak yargılanması açısından çok önemli bulduklarını söyledi....

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 14:35
Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti’nde yer alan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Cemal Temizöz’ün yargılandığı Faili Meçhuller Davası'nı JİTEM’in kurumsal olarak yargılanması açısından çok önemli bulduklarını söyledi. Davayı kirli ve karanlık tarihin aydınlatılması davası olarak gördüklerini dile getiren Ünsal, “Bugün mağdur yakınları da burada ve Türkiye çok önemli bir çözüm süreci yaşıyor. Biz bu süreçte adalet mekanizmasından, adaletin ortaya çıkması için gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz.” dedi.

Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti Cemal Temizöz’ün Diyarbakır 6. Ağırceza Mahkemesi’nde yargılandığı Faili Meçhuller Davası’nı takip etmek için adliyeye geldi. Davanın sabah görülen duruşmasını izleyen Akil İnsanlar adına bir açıklama yapan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, karanlık geçmişin aydınlatılması açısından davayı sembolik ve tarihi olarak değerlendirdiklerini söyledi. Davanın sembolik olmasının sadece 20 maktulün yargılandığı, sanıkların yargılandığı, tutuklu bir yargılanma olmasından kaynaklanmadığını dile getiren Ünsal, “Tabiî ki bu insanların adalet talebi yakınlarının adalet talebi son derece önemli. Fakat aynı zamanda bu davada devletin sırtına üniforma verdiği, beline tabanca taktığı, cebine maaş verdiği ve bizi korumakla yükümlü olan bir kamu kurumunun yasadışı örgütlenmeyle bölgede cinayetler işlediğine ilişkin çok yaygın bir kanaatin yani JİTEM’in kurumsal olarak varlığıyla ilgili bir yargılamanın yapılıyor olması çok önemli. O bakımdan biz burada davayı hem sanıkların yargılanmasını, mağdurlarının ve yakınlarının adalet talebi hem de bu kirli ve karanlık tarihin aydınlatılması davası olarak görüyoruz. Bugün mağdur yakınları da burada ve Türkiye çok önemli bir çözüm süreci yaşıyor ve biz bu süreçte adalet mekanizmasından adaletin ortaya çıkması için gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz. Büyük bir güven duymak istiyoruz. Sadece biz değil mağdur yakınları da aynı şekilde adaletin ortaya çıkması için ve sürecin sağ salim yürümesi için bu sembolik davanın adaletle sonuçlanmasını bekliyor. AİHM’de Türkiye yaşam ihlallerinden dolayı bir çok kez mahkum olmuştur. Benzer davalarda da zaman aşımı tehlikesi söz konusu o yüzden bu davanın kısa sürede adalet ve kamuoyunun, mağdurların adalet beklentisini ortaya çıkaracak birşejkilde sonuçlanmasını çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Faili meçhuller davası mağdurlarından Şoke Asma, tutuksuz yargılanan Kamil Atak’ın yeniden tutuklanmasını istediğini belirterek, “Kamil Atak bizim eve baskın yaptı. Eşim ve çocuklarımı aldı. Askeri panzerlerin yanına götürdü. Panzerde serbest bırakılan eşim ve çocuklarımı Kamil Atak kendi evine götürdü. Ben Kamil Atak’ın evine gidip yalvardım. Vermedi çocuklarımı ve eşimi. Kamil Atak serbest bırakıldı. Onun tekrar tutuklanmasını istiyorum. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor.” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.