Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'dan eleştirilere çok sert yanıt

Akpınar'dan eleştirilere çok sert yanıt

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, Radyo Ege Postası’nda parti içi önemli mesajlar verdi. Akpınar kendisine yönelik eleştirilere karşılık, “ Benimle uğraşan sağlam uğraşsın. Didik didik didiklesin. Dedikoduyla siyaset yapanlara laflarını geri iade ederim. Bir yerlere gelebilmek için sağda solda dans etmedim. Baraj altında kaldığımızda birileri viski tokuştururken ben ağlıyordum. O günlerden geldim. Bana hiç kimse partililik dersi veremez” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.05.2014 - 10:58
EGE POSTASI - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Radyo Ege Postası’nda Mithat Umutoğulları ve Eyüphan Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Ege Postası ile Gündem programına konuk oldu. Akpınar, seçimlerden sonra kendisine yönelik yapılan eleştirilere ve ortaya atılan iddialara cevap verdi.
 
İŞTEN ÇIKARMADIK
Akpınar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in,kızı ve damadının Karşıyaka Belediyesi’ndeki görev yerlerinin değiştirilmesi nedeniyle kendisini CHP Liderine şikayet etmesi için şunları söyledi; “Yerel yöneticiler polemik yaratan değil polemikleri ortadan kaldıran insanlardır. Karşıyaka’da güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Tartışmaların merkezi olmak için kamuoyunda paylaşmak için başkan olmadım.Belediye başkanının kendine göre çalışma ekibi var. Personelle birlikte en iyi hizmet için çalışıyoruz.Çalışanın hepsi aynı ölçekte benim için. Herkesin bir tek yerde olması mümkün değil. Çalışan kendini bir belediye başkanı gibi görmeli. Halkın vergileriyle aldıkları maaşın hakkını vermeli. Çalışanlar da aldıkların hakkını veriyor.Görev değişiklikler tabi ki olacaktır. Herkes farklı farklı görevlerde bulunacaktır Ekipçiliğe değil takım oyununa inanan bir insanım. Takım oyunu oynayan biri takımın başarısızlığı için oynamaz.Başarısızlığı için oynayanlar takımdan gider.Takımımızda şuana kadar uyumsuzluk yapan yok.Tahir Şahin benim arkadaşım.Aynı partide görev yapıyoruz.  Kendisiyle hiç kimseyle olmadığı gibi bir problemimiz yok. Ben hala olgunluğumu gösteriyorum. Kendime göre yönetim anlayışımı ortaya koyuyorum.Herkesin kendine göre yönetim anlayışı var. Biz damadını işten çıkartmadık. Görev yerini değiştirdik. Yerine de yardımcısı olan birini getirdik. Dışarıdan birini getirmedim. Değişimler iyidir. Motivasyonu arttırır.Anormal bir durum yok.”

ROL MODDEL OLMAK İSTİYORUZ       
Karşıyaka’da her kesi kucaklayarak bir yönetim anlayışı modeli oturtmaya çalıştıklarını ifade eden Akpınar, “Siyaset dilini değiştirmek gerek. Hassas bir süreç. Rol model olmak istiyoruz. Birilerini ötekileştirerek ‘siz bilmezsiniz’ diyerek olmaz.Kenti yönetmek için yola çıkmış insanların düşüncelerini değerlendirmek o kente yapılacak bir doğrudur. Belediye meclisinde 37 kişiden 33’ü CHP’li…4 AKP’li meclis üyesine ‘siz kenarda durun’ anlayışında olmadık. Belediyedeki komisyonlarda 2 AKP’li arkadaşa görevde verdik. Doğru olan kente katkı koyacak tüm insanları bir araya getirmek. Spor kulübü yönetimine de bir AKP’li ismi koyduk. Denetimde şefffalık çok önemli.Her şeyimiz açık.Mali deneyim önemlidir. Şeffaf olmalısın. Vatandaşın vergisini kullanıyorum. Kamunun parasını kullanıyorum. Doğru kullanmam gerek” dedi.

ÇALIŞMAYANI ÇIKARTIRIZ
“İşe kendi yakınlarını alıyor. Partizanlık yapıyor” iddialarının doğru olmadığını ifade eden Akpınar, “İşsizlik büyük sorun. Karşıyaka’da yüzde 20 civarında işsizlik oranı var. Çok ciddi bir oran. Belediyeler istihdam noktasında çözüm yeri değil. Belli sayıda çalışacak insan var. 1850 çalışan var belediyede. Birini işe alacak durumda değiliz.Keşke durumumuz olsa da işe alabilsek. Belediyede çözemiyorum bu işi. Uykularım kaçıyor. Ne yapabiliriz diye değerlendirdik. Mesleki eğitim merkezi açacağız. Buralarda ara eleman yetiştireceğiz. Grafiker yetiştireceğiz ihtiyacı olan alacak.Ben ömrüm boyunca kimsenin ekmeğini elinden almadım. Umutsuzluk değil umut oldum. Çalışanla problemim olmaz. Ahlaklı, işini yapanlarla  sorunumuz olmaz.Benim sorunum çalışmayanla olur. Çalışmayanı da çıkartırız” diye konuştu.

GÜNDEMİMİZDE KAPATMA YOK
Zor günler geçiren belediye şirketi KENT A.Ş içinde açıklamalar yapan Akpınar, “Daha iyi bir konuma getirmek için yeni bir yönetim oluşturuldu. Mali disiplin sağladılar. Belediyede tesisler var. Belediyenin görevi lokantacılık meyhanecilik yapmak mıdır. Bu tartışma konusudur. Bunu tartışacak vaktimiz yok. Belli sürede KENT A.Ş’ye toparlamamız gerek.Bir süre için tesislere devam edeceğiz. İleriki süreçte farklı bir konsepte gidebiliriz.Gündemimizde kapatma yok”dedi.

BİSİKLETE BİNMEYE DEVAM EDECEĞİM
Akpınar, yaptıklarını ‘çocuksu’diye nitelendirenlere de seslenerek, “Ben bu kenti çocuklarla yöneteceğim. İki tane çocuğumuzla karşılaştım seçim sürecinde…Elif isminde bir kız İnönü mahallesinde kendisine ‘ben belediye başkanı olacağım sen ne istiyorsun’ dedim. ‘Andımızı istiyorum’ karşılığını verdi.Bostanlı’da çalışmamda Bulut adında bir çocuğumuza sordum aynı soruyu.Karnı aç olan kardeşlerimizin doyurulmasını, işsiz babalara da iş bulunmasını istedi.Ben bu çocuklarımıza kurban olurum. Ben çocuksu tavrımla yöneteceğim Karşıyaka’yı…Bisiklete biniyorum. Bisiklete binmeye devam edeceğim. Olur olmaz yerlere duvar örüldüyse elime balyoz alıp yıkacağım. Gezi ruhuyla yaşıyorum.Flamalı arabaya binme hastalığına yakalanmadım. Başkan olmadan önceki hayatımda bir değişiklik olmadı. Sadece yazışmalara belediye başkanı olarak imza atıyorum” dedi.

BANA KİMSE PARTİLİLİK DERSİ VEREMEZ
Akpınar, ‘ithal aday’ eleştirilerine ise sert  cevap verdi. Akpınar, “ İthal aday yüzde 71 oy aldı. Bir de yerli olsam…Kentin her yerini tanıyorum. Görev talep ettik. Rol model olmak için görevi çok istedim. Partinin her kademesinde sindire sindire görev yaptım. Adaylığım gençlere model oldu. Konak’a aday adayı oldum. Konak adayı çıktım ama PM’de Karşıyaka’da daha başarılı olacağıma inanılmış, gençliğim Karşıyaka’da geçti. Bana Karşıyaka adaylığı görevi verildi. Bu görevde ne kadar başarılı olduğumu gösterdim. Ben Uganda’dan gelmedim. Bu kentte yaşadım. Karşıyakalılarla kucaklaştım. Ceketini koysa kazanır tanımlaması doğru değil. Parti içerisinde bazı arkadaşlar ‘yüzde 71’lik oy oranı Akpınar’ın değil Karşıyaka seçmeninin profilinden kaynaklandı’ diyor. ‘Çalışmalarını takip edeceğiz. Başarılı olursa çiçek alıp gideceğiz’ diyenler var. Çiçeğini eşine götürsün.Akpınar’la uğraşan sağlam uğraşsın. Didik didik didiklesin. Dedikoduyla siyaset yapanlara laflarını geri iade ederim. Seçim döneminde sabah 6’da kalktım. AKP’li bana oy attı. MHP’li bana oy attı. Seçim sürecinde çiçek getirenler ne yaptı. Bir gelselerdi de yüzde 71’in üstüne koysalardı. Gelip çalışsalardı. Ben CHP’liyim. Kıblem hiçbir zaman değiştirmedim. Bir yerlere gelebilmek için sağda solda dans etmedim. Baraj altında kaldığımızda birileri viski tokuştururken ben ağlıyordum. O günlerden geldim. Bana hiç kimse partililik dersi veremez. Siyasetin nasıl yapıldığını öğretemez”dedi.

ADAYLIĞIMDA KESKİN’İN ETKİSİ YOK
Eski Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in adaylığı noktasında bastırdığı iddialarına da yanıt veren Akpınar, “ 1992’de parti yeninden açıldığında siyaset yaptım. O dönemde gençlik kolarındaydım. Adnan Keskin genel sekreterdi. En çok eleştirdiği adam bendim. Adnan Keskin 1999’da partiden ayrıldıktan sonra 2011 yılına kadar partide herhangi bir görev almadı. Beraber siyaset yapamadık. Ben o süreçte çeşitli kademelerde görev aldım. Adnan Keskin profesyonel bir siyasetçidir.Siyaset adamıdır. Adnan Keskin kendi çocuğunun yapamayacağını bilsin getiripte bir yere bir şey yapılması için gövdesini koymaz.Masaya yumruk vurması gibi bir durum yok. Söylediği ‘Örgütte siyaset yapanların değerledirilmesi gereklidir’ demiştir. Masaya yumruğunu vurmamıştır. MYK üyelerine teker teker sorulsun. Adaylığımda Adnan Keskin’in etkisi yoktur. ‘Konak olmuyorsa Karşıyaka olsun’ dediğini hiç kimse ispat edemez. Siyasette gizli kalmaz.Adnan Keskin sevdiğim saygı duyduğum duymaya ve sevmeye de devam edeceğim parti büyüğümdür. İktidar oldğunda yanlarında olmadıklarında ayrı duran biri olmadım” dedi.

DURAK’LA ORTAK YANIM…
Kendisinden önceki belediye başkanı Cevat Durak içinse Akpınar şunları söyledi; Durak iki dönem başarıyla belediye başkanlığı yaptı. Kendi yönetim anlayışını sergiledi. Ben kendi yönetim anlayışını sergiliyorum. Farklılıklar tabi ki olacaktır. Cevat Durak’la tek ortak yanım CHP üyesi olmamız. Onun dışında benzeyen bir yapımız yok”  

DÖNÜŞÜM ŞART
Karşıyaka Belediyesi’nin büyük çaplı depremlere karşı hazırlıklı olduğunu ifade eden Akpınar, özellikle Alaybey, Yalı ve Bostanlı mahallelerinde kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi. Akpınar, “Afet merkezimiz var. Konusunun uzmanı arkadaşlar görev yapıyor. 33 afet toplanma alanı var. Önemli olan sağlıklı binalar. Deprem öldürmez bina öldürür. Sadece Karşıyaka değil İzmir’in genelinde ömrünü tamamlamış çok yapı var. Karşıyaka’da Alaybey, Yalı ve Bostanlı’da 1960’larda yapılmış konutlar var. İvedilikle bu bölgelerde kentsel dönüşüm yapılması şart.Geçmişte insanlar kafamı sokacağım evim olsun dedi. Şimdi ihtiyaçlar farklılaştı. Konut edinirken otoparkı var mı sosyal tesisi var mı diye soruluyor. Bu yüzden böyle alanlar yaratmalı isteğe cevap veren konutlar yapılmalı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.