Dolar 34,0803
%0.19
Euro 38,0645
%0.02
Altın 2.837,010
%0.27
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener: Bu arkadaşları göndereceğiz, tıpış tıpış gidecekler

Akşener: Bu arkadaşları göndereceğiz, tıpış tıpış gidecekler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, devlette birden fazla maaş alan bürokratları eleştirirken, “Beş maaş alıp, yan gelip yatan danışmanlar var sarayda. Haram zıkkım olsun. 11 maaş alan müdürler var. Bakın bunların tamamı haramdır, kul hakkıdır” dedi. Seçimi işaret eden Akşener, “Allah nasip ederse ister erken ister zamanında yapılacak seçimde helal oylarınızla o sandıkları patlatacağız. Bu arkadaşları göndereceğiz, tıpış tıpış gidecekler. Bu harami düzeni birlikte göndereceğiz” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 24.03.2022 - 13:48

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri Tomarza’da, esnaf ziyaretinden önce vatandaşlara seslendi.

Türk Telekom'un önce Lübnanlı Hariri ailesine satılıp ardından da Türkiye Varlık Fonu'na devredildiğini anımsatan Akşener, "Sayın Erdoğan’ın yakın arkadaşı, aile dostu olan Haririlerin Türkiye’yi tokatladığı, Telekom’dan en son 1.6 milyar dolarlık borcunu da devlet üstlenerek tam 24 milyar TL’lik kazık yedik hep birlikte" dedi. 

Akşener'in Tomarza'da yurttaşlara yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle: 

"EMEKLİ MAAŞIYLA BUGÜNÜN TÜRKİYE’SİNDE BU ZAMLARLA GEÇİNMEK MÜMKÜN DEĞİL: Bu esnaf gezmenin neye tekabül ettiğini kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok uzun bir zamandır, şuculuk, buculuk üzerinden oy veriyorsunuz. Bu arada senin çocuğun işsizken, atanamamış öğretmen, devlet memuru iken, 92 puan ile senin çocuğun ortada kalmışken, 58 puanlı ayısı, dayısı olanlar atanmışken siz çocuğunuza harçlık vermekte zorlanırken, kadınlarımız tencere kaynatmakta zorlanırken, emekli maaşlarını ittire kaktıra 2500 TL’ye zor zahmet çıkartmışken, sonuç itibariyle 2500 TL emekli maaşıyla da bugünün Türkiye’sinde bu zamlarla geçinmek mümkün değil.

TAM 24 MİLYAR TL’LİK KAZIK YEDİK HEP BİRLİKTE: Buna karşılık jet hızıyla Telekom’un sahibinin, Sayın Erdoğan’ın yakın arkadaşı, aile dostu olan Haririlerin Türkiye’yi tokatladığı Telekom’dan en son 1.6 milyar dolarlık borcunu da devlet üstlenerek tam 24 milyar TL’lik bir kazık yedik hep birlikte. Bu 24 milyar TL ile ne yapılabilirdi? Bu 24 milyar TL ile gübre atamamış çiftçimizin, bu Nisan ayında atacağı gübrenin parası ödenebilirdi. Hayvan besleyenlerin, çiftçilerin girdilerine 24 milyar TL ek yapılsa, Türkiye çiftçilikte uçardı. 4 milyon fakir, yoksul ev kadınına 1 yıl boyunca ayda 500 TL maaş verebilirdi. Gençlere burs verilebilirdi. Onun yerine siz bu soğukta çiftçilik yapıyorsunuz, yalnızca yemde, gübrede yardım istiyorsunuz.

HARAM ZIKKIM OLSUN: İstikrar niye olmaz? Şuculuk, buculuk üzerinden oy verilirse, komşunun komşuya düşman olduğu bir Türkiye’de seçmen çırak çıkar ağabeyle kazanır. Beş maaş alıp, yan gelip yatan danışmanlar var sarayda. Haram zıkkım olsun. 11 maaş alan müdürler var, kuş konduruyorlar mübarekler. Bakın bunların tamamı haramdır, kul hakkıdır. Ama siz burada yoksullukla, haksızlıkla ve AK Parti bürokratlarının kibriyle mücadele ediyorsunuz.

TIPIŞ TIPIŞ GİDECEKLER: Bütün bunların değişmesinin yolu, Allah nasip ederse ister erken ister zamanında, yapılacak seçimde helal oylarınızla o sandıkları patlatacağız. Seçmen veli nimetmiş diyen ağabeylere, muhteremlere öğreteceğiz ve bu arkadaşları göndereceğiz, tıpış tıpış gidecekler. Bu harami düzeni birlikte göndereceğiz.”

AKŞENER’İN KAYSERİ’DE DİNLEDİĞİ ÇİFTÇİ: “KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİYDİ, KÖYLÜ MİLLETİN KÖLESİ OLDU”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kayseri’de dinlediği bir yurttaş; “Hayvancılık bitecek, köylü bitecek şehirdeki insan ne yapacak? Aç kalacak. Köylü milletin efendisiydi, köylü milletin kölesi oldu” dedi. Akşener’e dert yanan bir esnaf ise “Elektrik geliyor bin 279 lira, 500 lira gelen dükkana. Ben çoluğuma çocuğuma taş mı götüreceğim? Yazık, günah. Bugün 4 tane müşteri geldi. 50 liraya sattığımız helva 110 lira şu an. Kime ne diyeceğiz” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri’de esnafın ve yurttaşların dertlerini dinledi. Akşener daha sonra ilçedeki çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Daha sonra Bünyan’daki esnafı ziyaret eden Akşener son olarak Kayseri’nin merkezinde bulunan Sivas Caddesi’ne gelerek halka seslendi ve esnafı gezdi.

Akşener’in Tomarza’da ziyaret ettiği bir esnaf, “İş yok, pahalılık çok. Çaya, şekere, yağa gücümüz yetmiyor. Emekli maaşım var burayı çalıştırıyorum ve geçinemiyorum. Şu anda zarar ediyoruz, buna bir çare artık sizsiniz” dedi.

Tomarza’daki bir çiftçi, “Zam üstüne, zam geliyor, hayvanlarımızı satacağız alan yok. Hayvancılıktan mı vazgeçeceğiz, tarımdan mı vazgeçeceğiz” diye konuştu. Akşener, “Bu ucube sistemden vazgeçeceğiz, bunları göndereceğiz beraberce” diye yanıt verdi.

“KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİYDİ, KÖYLÜ MİLLETİN KÖLESİ OLDU”

10 senedir hayvancılık yaptığını belirten bir yurttaş Akşener’e; “Şu an elimde 15 tane mal var, onları da bugün yarın satacağım çünkü 350 lira bir torba yem, gücümüz yetmiyor, mazot dersen keza o da öyle 20 liradan aşağı düşmüyor. Hayvancılık bitecek, köylü bitecek şehirdeki insan ne yapacak? Aç kalacak. Köylü milletin efendisiydi, köylü milletin kölesi oldu” dedi.

“BEN ÇOLUĞUMA ÇOCUĞUMA TAŞ MI GÖTÜRECEĞİM?”

Akşener’in Bünyan’da, “işleriniz nasıl” diye sorduğu bir esnaf şunları söyledi:

"Alım gücü yok, 15 lira satmamız gereken yumurta 45 lira, 17 liraya sattığımız tüm tavuğun kilosu 40 lira. Kanatın kilosu 50 lira. Kahve (türk kahvesi) bildiğimiz kahve 6 liraydı şu anda 15 lira. Çağ mı atladık başkanım, bittik. Elektrik geliyor bin 279 lira, 500 lira gelen dükkana. Ben çoluğuma çocuğuma taş mı götüreceğim? Yazık, günah. Bugün 4 tane müşteri geldi. 50 liraya sattığımız helva 110 lira şu an. Kime ne diyeceğiz.”

Bünyan’daki bir çiftçi ise “Hacizler, icralar, bahar geldi gübre alınacak mazot yok, bunlar dile gelsin. Tarım Kredi’den hiç kimse gübre, mazot alamıyor. Çiftçi çok zor durumda, borç batağında, tefeciye gidip faizli para alacak yoksa bu gübreyi, yakıtı alamayacak. İcradaki traktörler ne olacak, kooperatif unutuldu, Bünyan unutuldu sizde gelmeseydiniz.”

Akşener, Kayseri ziyaretini şehrin merkezinde bulunan Sivas Caddesi’nde halka hitaben yaptığı konuşma ile esnafı gezerek sonlandırdı. Akşener, Kayseri merkezde kendisini dinlemek için toplanan kalabalığa şöyle seslendi:

“Bugün, bu saatte, burada, benimle beraber olduğunuz için, zamanınızı bize ayırdığınız için haklarınızı helal edin. Allah beni sizlere karşı mahcup etmesin. Cenab-ı Hak haramzadelerden eylemesin. Kul hakkı yiyenlerden eylemesin. Sizin hakkınızı başkalarına verenlerden eylemesin. Size göz göre göre yalan söyleyenlerden eylemesin. Şimdi, iki yılı aşkın bir süredir esnaf esnaf, dükkan dükkan, il il, ilçe ilçe geziyorum. Ağalar bundan çok rahatsız. Çünkü, alıştılar bizi birbirimize düşürerek iş görmeye, bedavadan ucuz, emeksiz, oylar almaya… Ama devran döndü. Artık bu milletin sesini duyuran bir siyasi parti var, o da İYİ Parti. Ben o dükkanların içinde, neler gördüm. 92 puan alıp, atanamayan oğlu için; buna karşılık  58 puan alıp atanan tanıdığı olan anneler babalar gördüm, onlar için ağlayan anne babalar gördüm. 92 puan almış, mülakattan elenmiş, bundan binlercesini gördüm. Atanamayan öğretmenler gördüm. Hakaret edilen EYT’liler gördüm; gebe hayvanını besleyemediği için kesime gönderen besiciler gördüm. Bu sene Nisan ayında, tarlasına gübre atıp atamayacağını belli olmadığı için ağlayan çiftçiler gördüm.

“BİR ÇİFTÇİ OLARAK ÜRETMEK İSTİYORUZ, BEN NİYE 2017’DEN BERİ ŞEKER PANCARI EKEMİYORUM?”

Akşener’in Kayseri’deki konuşması sırasında söz alan bir yurttaş Sivas’tan geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Ben ekip biçen bir çiftçiyim. Sizin şeker fabrikaları satılırken gösterdiğiniz hassasiyeti çok iyi biliyorum. Mazota ne koyacağız, gübreye ne koyacağız, tohuma ne koyacağım. Evimizdeki tarlaya gidemezken Afrika’da tarla aldık diyenlere, Sudan’da tarla aldık diyenlere söylüyorum, tarlaya gidecek mazot bulamıyoruz. Bu çiftçi bu traktörleri yarın satacak, ekemiyoruz, biçemiyoruz, çocuğumuzu geçindiremiyoruz. Nerede bu devlete, nerede hükümet. Bir çiftçi olarak üretmek istiyoruz, ben niye 2017’den beri şeker pancarı ekemiyorum? Hani satılan şeker fabrikaları 5 yıl devlet garantisindeydi.”

AKŞENER: “SİZE MARABA MUAMELESİ YAPANLARA ÖYLE BİR OSMANLI TOKADI ATACAKSINIZ Kİ SOLUĞU SANDIK DIŞINDA ALACAKLAR”

Akşener ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biraz evvel tam şuraya inerken 28 yaşındaki genç bir delikanlı durdurdu ve bin kovan arısı varmış, şeker alamadığı için arıları ölüyor ‘Evimi sattım’ dedi. Ne kadara sattın dedim, “800 bin liralık evimi 600 bin liraya sattım şeker almak için şeker bulamıyoruz” dedi.  Şeker fabrikalarını göz göre göre sattılar, ne için sattılar? Yandaşlarının cebine koysunlar diye sattılar. Şimdi seçime 1 yıl kaldı, velinimet olduğunuzu göstereceksiniz. Size maraba muamelesi yapanlara öyle bir Osmanlı tokadı atacaksınız ki soluğu sandık dışında alacaklar.”

Akşener’in Kayseri merkezde ziyaret ettiği kuruyemiş dükkanı işleten baba ve oğul işlerin sakinliğinden yakındı. Lambaları yakmaya tereddüt ettikleri belirten esnaf, “800 liradan başladı 2 bin 500 lira elektrik geldi” dedi. 40 yaşında olduğunu söyleyen dükkan sahibinin oğlu ise “Babam söyledim görmüşsün göreceğini, ben 40 yaşına kadar böyle bir düzenin içine girmedim, görmedim de. Akşamları eve gidiyorum, muhabbet ediyoruz babam olsun, eşim olsun tebessümüm gitti, mutlu değilim” dedi. Dükkan sahibi esnaf ise “Stresten burnum kanadı, ister istemez takıyorum” dedi.

Dükkan sahibinin oğlu ise karışık kuruyemiş ürününü göstererek; “Başkanım şunu biz 110 liradan satıyoruz, altınla yarışacağız neredeyse. Kiloluk müşterimiz bitti” diye dert yandı.

AKŞENER, MİKROFONU BÜNYANLI ÇİFTÇİYE UZATTI: “NASIL ÇİFTÇİLİK YAPACAĞIZ? YETER ARTIK, BUNLARIN YAPTIKLARI”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri’de Bünyanlılara seslenirken, mikrofonu bir çiftçiye verdi. Çiftçi, “Gübre atamadık, rekolte düşüyor. Traktörlerimize mazot bulamıyoruz. Kontağa basamıyoruz. Nasıl çiftçilik yapacağız? Yeter artık bunların yaptıkları. Gitsinler, istemiyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri programı kapsamında Tomarza, Bünyan ve Melikgazi ilçelerini ziyaret etti, esnafın derdini dinledi. Bünyan’da vatandaşlara seslenen Akşener, şunları söyledi:

"Ceketimi assam, şapkamı koysam seçilirim’ mantığı içinde sizi unuttular. 1 yıl kaldı seçime, ister erken ister sonra. Bu dertleri kamuoyunun gündemine getirdikçe sinirleri bozuldu. Gittiğimiz her dükkânın içinde provokasyon yapmaya çalışan bir haber kanalı ile karşılaştık. ‘Tiyatro’ dediler ama işte gerçek burada. Dükkanlar içindeki müşteriler gibi siyasetçiler için de seçmenin velinimet. Onlar şuculuk-buculuk üzerinden bizi birbirimize düşman etme yolunu tuttular. Seçmenin velinimet olduğunu unuttular. Seçmene maraba muamelesi yaptılar. Seçmen velinimet ise o siyasetçiler, muhteremler buraya gelecek, sizin karşınıza dikilip hesap verecekler. Hesap veremeyen gidecek.

5 maaş alan danışmalar yan gelip yatıyor. Günahtır, haram zıkkım olsun. 11 maaş alan müdürler var, ne yaptıklarını çok merak ediyorum. Siz çiftçiler, besiciler girdilerinizdeki destekleri beklerken Telekom, 24 milyar liraya hepimizin cebine kilitlendi. Hepimize en büyük kazığı attılar. Her beraber çırak çıktık. Sayın Erdoğan'ın aile dostu Haririler çarptılar Türkiye'yi, alıp gittiler. 24 milyar lirayı devlete çattılar. Sizin, benim, hepimizin vergilerine çattılar. İster zamanında ister önce, helal oylarımızla bu ağabeyleri, bu muhteremleri, bu haramzadeleri göndereceğiz. 58 puanlılar atandı. Ayısı yokmuş, dayısı yokmuş. İnşallah bu haramzadeleri hep beraber göndereceğiz. Hak edenler hak ettikleri yere gelecek.”

Akşener, Bünyan’da konuşmasının ardından mikrofonu kendisini dinleyen vatandaşlara verdi. Bir çiftçi, şunları söyledi:

“Gübre atamadık, rekolte düşüyor. Traktörlerimize mazot bulamıyoruz. Kontağa basamıyoruz. Nasıl çiftçilik yapacağız? Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok. Varlık şirketleri satıyor köylülerin tarlalarını. Kan ağlıyor çiftçi. Yeter artık bunların yaptıkları. Gitsinler istemiyoruz.”

“BU HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Akşener, Melikgazi’de de şöyle konuştu:

“2 yılı aşkın bir süredir esnaf esnaf, dükkan dükkan, il il, ilçe ilçe geziyorum. Ağalar bundan çok rahatsız çünkü alıştılar bizi birbirimize düşürerek iş görmeye; bedavadan, ucuz, emeksiz oylar almaya. Ama devran döndü. Artık bu milletin sesini duyan bir parti var. O da İYİ Parti.  Seçime 1 yıl kaldı. Erken veya sonra. Velinimet olduğunuzu göstereceksiniz. Size maraba muamelesi yapanlara öyle bir Osmanlı tokadı atacaksınız ki, soluğu sandık dışında alacaklar. Helal oylarınızla, demokrasi ile sandıkta bu millet küçük görenlere, 5 maaş alıp yan gelip yatanlara, yan gelip yatan danışmanların garibanı tekmelediği bir ülkede saraydan burnunu dışarı çıkaramayanlara ve bu haramzadelere el ele vererek öyle bir tokat atacağız ki, bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.