Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksünger’den hükümete gönderme

Aksünger’den hükümete gönderme

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger son günlerde Bir CIA Ajanı’nın ortaya çıkardığı dinleme skandalı sonrası hükümete eleştirilerde bulunarak NSA’nın Ankara’da ofisi var dedi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 15:53
İZMİR – CHP’li Aksünger yazılı olarak yaptığı açıklamasında çok çarpıcı bilgilere yer vererek şunları söyledi: “ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’da çalışan, Eski CIA ajanı Edward Snowden’ın, açığa çıkardığı dinleme skandalında, çeşitli ülke temsilciliklerine böcek’ de denilen, dinleme cihazları, mikrofonlar yerleştirilip, dinleme yapıldığı, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın ,diplomatik temsilciliklere kapalı devre kamera ve ofislerin bilgisayar ağlarına, casus program yerleştirerek, bilgisayarlara girilerek, elektronik posta ve yazışmaların takip edildiği, ülkemizde ve dünya kamuoyunda yer almıştır.

Bilindiği üzere;
Amerika'da dinleme faaliyetlerini yürüten üç ayrı kuruluş bulunuyor; NSA (Ulusal Güvenlik Ajansı), FBI (Federal Araştırma Bürosu) ve CIA. ABD'nin 'en büyük kulağı' olan NSA, Başkan Harry S. Truman'ın 24 Ekim 1952'de imzaladığı 'çok gizli' genelgeyle kurulmuştur. Kısa adı ODC olan örgüt, bir Amerikan Savunma Bakanlığı (kısa adı DOD, Department of Defence) kuruluşu. Office of Defense Cooperation olan Amerikan İşbirliği Ofisi, Marshall yardımları ve Truman doktrini gereğince, 1947 yılından beri Türkiye’de kurulu ve Türkiye ile birlikte 21 ülkede faaliyet göstermekte dir. Ankara’da, çok stratejik Türk askeri tesisleri ile yanyana bulunan Amerikan İşbirliği Ofisi’nin, Türkiye’de üslenmiş en köklü Amerikan karargahı olduğu ileri sürülmektedir.

NSA’nın Ankara’da ofisi var!
NSA, ABD’nin gerçek gizli servisi ve elektronik istihbarat örgütü durumundadır. NSA’nın çeşitli ülkelerde “özel şirket” görüntüsü altında veya bazı askeri üslerde merkezleri var. Bu merkezler ve ABD’deki NSA merkezinde görevli yaklaşık 50 bin personelin bulunduğu çeşitli kaynaklarda yer almaktadır. NSA, Türkiye’de de ABD üsleri ve büyükelçilik dışında, Ankara’da da özel bir “mühendislik” şirketi görünümünde faaliyet göstermektedir. NSA, ABD firmalarına girecekleri ihalelerde üstünlük sağlamak için, rakip firmaların iletişimini dinlediği söylenmektedir.

Eylül 2010 yılına ait olan listede, ABD’nin dinlediği ülkeler arasında, başta AB’nin New York’taki Avrupa Birliği temsilciliği olmak üzere Türkiye, Yunanistan, Fransa ve İtalya, Japonya, Güney Kore, Hindistan,Meksika’yı da kapsayan 38 ülkenin dinlendiği iddiaları tüm dünyada infial uyandırmıştır. Bu dinlemelerle ilgili konuyu 3 ay önce TBMM Dinleme Komisyonunda gündeme getirmiştim.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan, Meclis Araştırma Komisyonunda bu konu hakkında, yetkililere sorduğumuz Ulusal Güvenlik Dairesi NSA (NATIONAL SECURITY AGENCY) ve Türkiye’de resmi görevi Türk-Amerikan savunma işbirliği olan, ODC (OFFİCE OF DEFENCE COOPERATİON)’ nin çalışma alanlarının ve yönetim şeklinin nasıl olduğu, ofiste görevli yabancı ülkelerin istihbarat görevlilerinin hangi ülke adına çalıştığı, yetkileri, görevleri, sayıları ve Türkiye’de katıldıkları operasyonların neler olduğu, hangi cihazları kullandıkları, hangi istihbaratları hangi yetkiyle yaptıkları, elde ettikleri istihbarat bilgileri kimlerle paylaştıkları, sonuçları, bu ofisin çalışmalarında kullandıkları araç ve gereçlerin envanterinin olup olmadığı, sorularına da yeterli ve gerekli cevaplar da alınamamıştır.

Ülkemizin, ulusal güvenliği açısından son derece önem taşıyan bu konuların, araştırılması amacıyla, hem ABD Ulusal Güvenlik Dairesi NSA’nın, bu güne kadar Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerinde, hem de Türk-Amerikan savunma işbirliği olan, ODC (OFFİCE OF DEFENCE COOPERATİON)’ın yurt içinde yaptığı iddia olunan dinleme ve takiplerin açığa çıkarılması, ülke güvenliği açısından önemlidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.