Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akyazı'da ilk kez matematik olimpiyatları düzenlenecek

Akyazı'da ilk kez matematik olimpiyatları düzenlenecek

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Özel Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü tarafından ilk kez düzenlenecek Matematik Olimpiyatları basın toplantısıyla duyuruldu.Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, Akyazı’da ilk defa matematik yarışması...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 09:55
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Özel Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü tarafından ilk kez düzenlenecek Matematik Olimpiyatları basın toplantısıyla duyuruldu.

Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, Akyazı’da ilk defa matematik yarışması düzenleyeceklerini söyledi. Yarışmanın okullarda matematik takımlarının kurulmasını desteklemek, öğrencilerin matematiğe ilgilerini artırmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Dinç, bu sayede Akyazı’nın Türkiye geneli başarı düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Milletlerin bekasının eğitime verdikleri önemle yakından ilgili olduğunu işaret eden Müdür İlhan Dinç, ”Eğitimi ihmal eden milletler, başkalaşma, yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadırlar.”dedi.
Hacı Kemal Erimez Yurdu’nun misyonunun eğitimin gerçek amacı olan bireyi olabilecek en güzel yerlere taşımak olduğunu dile getiren Dinç, ”Aynı bayrak, kültür, inanç, hedef ve geleceği paylaşan insanımıza dünyanın en kıymetli değeri olan eğitim hizmetini en güzel şekilde vermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Akyazı genelinde yapılacak yarışmanın ilköğretim 6, 7, 8, liselerde ise 9, 10 ve 11. sınıftaki erkek öğrenciler arasında yapılacağını belirten Dinç, ”Sınıf birincilerine tablet bilgisayar ve kupa, ikincilere 150 TL kırtasiye sepeti ve madalya, üçüncülere ise 100 TL kırtasiye sepeti ve madalya verilecek. En başarılı olan okula projeksiyon cihazı hediye edilecek. Başarılı öğrencilerimiz ayrıca yurt ücretinde indirim kazanacak.”açıklaması yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.