Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Edremit'te 'Kutlu Doğum' coşku içinde kutlandı

Edremit'te 'Kutlu Doğum' coşku içinde kutlandı

Edremit Eğitim Gönüllüleri Derneği (EDGER) Kutlu Doğum Haftasını coşku içinde kutlandı. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye bine yakın kişi katıldı. Gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 00:16
Edremit Eğitim Gönüllüleri Derneği (EDGER) Kutlu Doğum Haftasını coşku içinde kutlandı. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye bine yakın kişi katıldı. Gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından din görevlisi Emin Gönül’ün Kur’an-ı Kerim’in okumasıyla devam etti.

Edremit İlçe Müftüsü Keramettin Demir haftanın önemini belirten bir konuşma yaptı. Demir konuşmasında insanoğlunun can, mal, din, vatan, ırz, namus gibi değerlere sahip olduğunu, her ne kadar bunların önem derecesinin milletlere ve kavimlere göre değişse de bizim toplumumuz gibi eskiden bu kavramların güçlü olduğu toplumlarda çeşitli sebeplerden dolayı günümüzde zayıflamış olsa da yine de bunları korumak için gerektiğinde fedakarlıkta bulunacak kimselerin bulunabileceğini ifade etti. İnsanın sahip olduğu değerlerden bir diğerinin de onun onuru ve haysiyeti olduğunu vurgulayan Müftü Demir sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkesin bir onuru, haysiyeti ve saygınlığı vardır ve herkesin onuru değerlidir. Nitekim Allah Teala da insanı yaratırken onu izzetli ve saygın yaratmıştır. ‘Andolsun biz Âdemoğullarını yücelttik... Ve yarattıklarımızın çoğundan üstün ettik.’ (İsra/70) Bu da insanoğlunun yüce değerini ortaya koymaktadır. Peygamberin hem onur verici, hem onurlandırıcı tavır ve davranışları bizim için örnek teşkil eder. Peygamber Efendimizin hayatı ve uygulamaları insan onuruna dair çok örnekler içermektedir. Hazreti Peygamber konuşacağı zaman muhakkak yüzünü muhatabına çevirerek konuşurdu, bu tavır onun ashaba olan saygısının, sevgisinin eseridir. Kendisinin huzuruna bir heyet geldiğinde onları en güzel elbiseleri ile karşılardı."

Gecede Edremit Eğitim Gönüllüleri Derneği adına yönetim kurulu üyesi Faruk Güven yaptığı açılış konuşmasında dernekleri hakkında kısa bilgi verdi. Güven şunları söyledi; "Amacımız elbette ki yaptığımız gönüllü eğitim faaliyetlerden herkesi haberdar etmektedir. Edremit halkına yaptığımız eğitim hizmetini anlatmak, tanıtmak ve duymayanlara da duyurmaktadır.“

Edremit Eğitim Gönüllüleri Derneği (EDGER) Kutlu Doğum haftası çerçevesinde düzenlenen gecede öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Balıkesir Eğitim ve Sevgi Derneği (BESDER), Güçlü yarınlar platformu ve NT Mağazaları tarafından tertip edilen organizasyonda ortaokul ve üniversite öğrencileri Ümit Kesmezin "Efendimizin Nurlu Hayatı”, lise öğrencileri ise Salih Suruç’un “Peygamber Efendimizin Hayatı-Mekke Dönemi” isimli kitapları okuyarak sınava katıldı. Edremit Körfezi'nde dereceye giren öğrencilere EGDER tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Geceye Edremit Belediye Başkan Vekili Engin Sağdıç, İlçe Müftüsü Keramettin Demir, Edremit Sanayici İşadamları Dernek Başkanı Osman Demir, Edremit Eğitim Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu ve üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.