Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaymakam Aktaş, robot yarışmasında birinci olan öğrencileri ödüllendirdi

Kaymakam Aktaş, robot yarışmasında birinci olan öğrencileri ödüllendirdi

Trabzon’un Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi Robotik Kulübü tarafından hazırlanan ‘Hareket Kopyalayan Robot El’ Projesi, DOESEF Araştırma Projeleri Yarışması'nda fizik alanında birinci olarak altın madalya kazandı. Beşikdüzü Kaymakamı...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 18:41
Trabzon’un Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi Robotik Kulübü tarafından hazırlanan ‘Hareket Kopyalayan Robot El’ Projesi, DOESEF Araştırma Projeleri Yarışması'nda fizik alanında birinci olarak altın madalya kazandı. Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, yarışma sonrası projeyi hazırlayan öğrenciler ve proje danışman Ömer Günaydın’ı makamında kutlayarak başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

        Birden fazla başarıyla karşısına gelen öğrencileri ve yetkilileri kutlayan Kaymakam Aktaş, son iki yıldır Ticaret Meslek Lisesi'nin olanca gücü ve gayretiyle çok güzel işleri başardığını ve bu bağlamda Beşikdüzü ilçesinin unutulan kimliğinin yeniden hatırlanmasına vesile olduğunu belirtti.

        Beşikdüzü'nün son dönemlerde adından söz ettiremeyen bir ilçe olduğunu belirten Aktaş, "Ancak son iki yıl içinde o kadar güzel şeyler oldu, o kadar başarılara imza attık ki; artık elde ettiğimiz başarıları takip edemez hale geldik. Özellikle Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerimiz o kadar çok konuda yarışmak durumunda kaldılar ki; beş ayrı dalda birden derece yaptılar. Bu öğrencilerimizle ne kadar iftihar etsek azdır.” dedi.

        "KURUMSAL KİMLİĞİMİZİ HATIRLATTILAR"

        Gençlerin tarihe not düşecek başarılar elde ettiğini kaydeden Aktaş, şunları kaydetti: "Bu gençler Beşikdüzü’nün, Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi’nin, Beşikdüzü Milli Eğitimi’nin gerçekten kurumsal kimliğinin Türkiye’de, Trabzon’da ve bölgede bir kere daha hatırlanmasına, eski güzel günlerin hatırlanmasına, yad edilmesine vesile olmuşlardır. Öğrencilerimiz yarışmada 260 üniversitenin robotlarını geride bırakarak ilk sıralarda yer aldılar. Gençlerimizi derslerinden arta kalan zamanlarında, boş kaldıkları zamanlarda böyle işlere yönlendiriyoruz ve özellikle gurup çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Özellikle Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi son iki yılda ortaya koydukları başarılarla adlarından o kadar söz ettirdiler ki; göğsümüzü kabarttılar ve kurumsal kimliğimizin tescillenmesine, temellerinin sağlamlaşmasına neden oldular."

        BAŞARILAR BİR BİRİNİ KOVALADI

        9–10 Mart 2013 tarihleri arasında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ve Aleyna Bahadır, Gizem Tosun, Görkem Batuhan Karaca, Selçuk Güler’in katıldığı Minisumo robot kategorisinde birçok üniversitenin robotlarını geride bırakarak 260 robot arasından 17. olan Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi, 15- 29 Mart 2013 tarihleri arasında TÜBİTAK Araştırma Projeleri yarışmasına katıldı. Lokman Çalışkan ve Selim Abdioğlu’ndan oluşan ekip, 'Hareket Kopyalayan Robot El; Burcu Karaca ve Halime Kılınç’dan oluşan ekip de aynı tarihlerde 'Bir Dakika Hayat Kurtarır' adlı projeyle yarıştı.

        Hareket kopyalayan robot el projesi uygulamalı fizik alanında bölge birincisi oldu. 6- 7 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul Özel Fatih Koleji’nde düzenlenen İNEPO Çevre Olimpiyatı’na Asım Dilli ve Tuğçe Nilay Bostan’la katılan Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi ekibi ‘RF Nesne Tanıma Eldiveni’ projesiyle 5. olarak jüri özel ödülünün sahibi oldu. 11- 13 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen İTÜRO Robot Yarışması'nda, Emre Bedirhan Usta, Tuncer Akdeniz, Lokman Çalışkan ve Asım Dilli’den oluşan ekibin hazırladığı süpürge robot 9. sırada yer aldı.

        10- 13 Nisan 2013 tarihleri arasında İzmir Özel Fatih Koleji’nde düzenlenen DOESEF Araştırma Projeleri Yarışması’na ise Beşikdüzü Ticaret Meslek Lisesi 3 projeyle katıldı. Lokman Çalışkan ve Selim Abdioğlu’nun hazırladığı ‘Hareket Kopyalayan Robot El’ projesi fizik alanında 1. olarak altın madalya kazanırken, Tuğçe Nilay Bostan ve Asım Dilli’nin hazırladığı ‘RF Nesne Tanıma Eldiveni’ projesi ise 4. olarak teşvik ödülü kazandı. Ayrıca Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 'Horon' konulu şiir yarışmasına 'Dik Oyna' adlı şiirle katılan Sultan Murat Aydın da il üçüncülüğünü elde etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.