Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selam filmini izlemek için 90 km mesafedeki Uşak'a gittiler

Selam filmini izlemek için 90 km mesafedeki Uşak'a gittiler

Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenleri anlatan Selam filmi, Kütahya'nın Simav ilçesinde büyük beğeni topladı. Simav ilçe merkezinde...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 18:51
Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenleri anlatan Selam filmi, Kütahya'nın Simav ilçesinde büyük beğeni topladı. Simav ilçe merkezinde sinema olmadığı için 90 km uzaklıktaki Uşak'a gelen Simavlı gençler filmi gözyaşları ile seyretti. Simav ilçesinde faaliyette bulunan Körfez Dershanesi, Özel Bahar Koleji, Simav Eğitim Gönülleri Derneği ve Dostluk Buketleri Bayan Derneği'nin organizesiyle filmi ilçede 3 bin kişinin izlediği belirtildi.

        Filmden çok etkilendiğini söyleyen Yasin Yüksel, birlik ve beraberliğin bu filmde çok güzel anlatıldığını belirtti. Yüksel, "Çok duygulandım ve ağladım. Gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Âdem öğretmenin hayatları bizleri çok duygulandırdı." dedi.

        Türk öğretmenlerin fedakarlığının konu edildiği filmi izlerken öğrencilerinin ve kendilerinin çok duygulandığını belirten Şerif Ece ise "Dünya’nın en çilekeş ülkelerine barışı, dostluğu, kardeşliği, yardımı götüren bu isimsiz kahramanlar kendi hayatlarını hiçe saydılar. Eğitim fedakarlığını her şeyin üstünde görüyorlar. Üç öğretmenin hikayesi zaman zaman birbiriyle kesişirken çoğu zaman binlerce kilometreyle birbirinden ayrılır ve onlar gittikleri her ülkede solmayan birer hatıra oldular. Film gerçek yaşantıdan kesitler taşıdığı hem biz öğretmenler hem de öğrencilerimiz çok duygulandı." şeklinde konuştu.

        Filmi izleyen vatandaşlardan Aygül Toprak, “Müthiş bir film olmuş. Öğretmenlerin oralarda yaşadıklarının bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Büyük bir özverisi göstergesi. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim 3 kıtada öğretmenlik yapan kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.