Dolar 34,1777
%-0.08
Euro 37,8921
%0.31
Altın 2.917,630
%-0.41
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alabay: Gölge kabine oluşturduk, sahadayız, hedef yüzde 75

Alabay: Gölge kabine oluşturduk, sahadayız, hedef yüzde 75

CHP Karşıyaka İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Parti’nin 2013 hedefleri ve yol haritasının konuşulduğu toplantıda İlçe Başkanı Adnan Alabay ve meclis üyesi Rıfat Özer’in konuşmaları ile toplantıya damga vurdukları öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 29.09.2012 - 10:01
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP Karşıyaka İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu, il genel ve belediye meclis üyeleri , il ve ilçe yöneticiler ile  CHP Karşıyaka eski ilçe başkanları hazır bulundu.   

Parti’nin  2013 hedefleri ve yol haritasının konuşulduğu toplantıda İlçe Başkanı Adnan Alabay ve meclis üyesi Rıfat Özer’in konuşmaları ile toplantıya damga vurdukları öğrenildi.

ALABAY:HALK İLE BÜTÜNLEŞİYORUZ

İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın toplantı sonunda yaptığı değerlendirme konuşmasında ilçe örgütü olarak yaptıkları ve yapacakları ekseninde önemli açıklamalar yaptığı öğrenildi. Karşıyaka örgütünün sürekli olarak halkın içinde olduğunu belirten Alabay’ın “ mahallelerde, kahvelerde, pazaryerlerinde caddelerde açtığımız üye ve imza kampanyaları ile halk ile bütünleşiyor dertleşiyoruz. Derneklere ve STK’lar ile güç birliği oluşturuyoruz. Milletvekillerimiz ile birlikte her noktaya ziyaret yapıyoruz. Cenazelerde, taziye ziyaretlerinde, düğünlerde partili partisiz halkımızın yanında oluyoruz. Kadın kollarımız evlere gidiyor annelerin, bacıların, çocukların, yaşlıların engelli vatandaşlarımızın yanında oluyor. Gençlik kollarımız kendileri gibi istekli gençlere ulaşmak ve onları örgütlemek için gece gündüz çalışıyor” bilgilerini aktardığı öğrenildi.

"ADETA GÖLGE KABİNE OLUŞTURDUK"

Meclis üyeleri arasında  sorumlu olacakları mahalle paylaşımları yaptıklarını, parti içi eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Alabay’ın yerel seçim sürecinde ilçe örgütü olarak kurdukları komisyonların önemine değindiği öğrenildi. ‘Milli Eğitimi İzleme Komisyonu’nun kurulması ile komisyonların startını verdiklerini belirten Alabay’ın “ Bu komisyonumuz bize yeni ufuklar açtı. Komisyonların nasıl çalışması gerektiği ve toplumun bilgilendirilmesinde ne kadar önemli olduğunu anlatması bakımından model oldu. Tüm komisyonlarımızı revize etmeye başladık. Sağlık komisyonumuz hastanelerde takipte, hukuk komisyonumuz  adliyedeki sorunları takipte, işçi komisyonumuz çalışanların sorunlarını dinliyor, çevre komisyonumuz ve esnaf komisyonumuzda yakın zamanda çalışmalara başlayacak. Kısaca komisyonlarımız gölge kabine gibi çalışacak, tüm olumsuzlukları tespit edip vatandaşı ve kamuoyunu bilgilendirecek” ifadelerini kullandığı öğrenildi.


HEDEFİ YÜZDE 75

Sandık seçmen ve sokak örgütlenmesini tamamladıklarını bundan sonra genişletilmiş yönetim kurulu toplantılarını mahallelerde yapacaklarını ifade eden Alabay’ın sahaya indiklerini, önümüzdeki yerel seçimlerde hedeflerinin yüzde 75 ve üzeri oy oranı olduğunu söylediği öğrenildi.

ÖZER:BEN MERKEZLİ OLMAYALIM

Toplantıda çarpıcı bir konuşama da Büyükşehir ve Karşıyaka Meclis Üyesi Rıfat Özer’in yaptığı öğrenildi.Özellikle ilçe belediyelerin sahip oldukları kamu gücünü iyi kullanmaları gerektiğine vurgu yaptığı öğrenilen Özer’in, “ Ben merkezli olmayalım. Sahip olduğumuz kamu gücünü halk için kullanalım. Halka dokunalım. Fakir fukaraya ulaşalım” dediği ifade edildi. Parti olarak Atatürk’e sahip çıkmaları gerektiğini belirten Özer’in, “ Aslını unutan başarılı olamaz. Unutturulmaya çalışılan Mustafa Kemal Atatürk’e daha fazla sahip çıkmalıyız. Ayrıca iktidarın egemonik isteklerine partinin taviz vermemesi lazım” dediği öğrenildi.

ÇALIŞKAN: AK PARTİ İZMİR’DE MUHALEFET YAPMAYI BİLMİYOR

Toplantıda Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Hüseyin Çalışkan’ın Ak Parti’nin İzmir’de muhalefet yapmayı bilmediğini söylediği ancak bazı eski yöneticilerin buna katılmayıp asıl CHP’nin iktidara gelmek için muhalefet yapmasını bilemediğini dile getirdikleri öğrenildi.

ENGİN’DEN BİRLİK ÇAĞRISI

Toplantıda konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in birlik beraberlik vurgusu  yaptığı ve, “ Önümüzde yerel seçimler var. Birbirimizle kavga ederek geçirmeyelim bu süreci” dediği, son günlerde yaptığı  'ilçe belediyeleri sosyal projeler yapmalı'  çağrısını yinelediği öğrenildi. İl başkanı olduktan sonra ismi Karşıyaka Belediye Başkan adayı olmak istiyor  iddiaları ile de gündeme gelen Engin’in, “ Kimsenin makamında değişiklik yapmaya gelmedik. İlçe belediye başkanlarımızdan memnunuz” dediği de ifade edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.