Dolar 34,1939
%-0.04
Euro 37,8936
%0.32
Altın 2.917,760
%-0.4
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den Şengül Favori Denizli sürpriz

İzmir'den Şengül Favori Denizli sürpriz

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’ne sayılı saatler kaldı. Bu kongre 2013 yerel seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 seçimlerine yön verecek bir kongre olarak görülüyor. Cevabı aranan soruların başında AK Parti’nin yeni vitrininde İzmir’den kimin ya da kimlerin olacağı geliyor.

  • Ege Postası
  • 28.09.2012 - 14:55

EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- AK Parti’nin en kritik kongresi öncesi kulisler bir hayli hareketli. ‘Has Parti’ genel başkanı iken Başbakan Erdoğan’ın çağrısı üzerine AK Parti’ye katılan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ve Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Osman Can, Gazeteci Orhan Miroğlu gibi bir çok sürpriz ismin partinin 50 kişilik MYK’sında görev alması bekleniyor.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK)’ya Kurtulmuş ve Soylu’nun dışında kimlerin yeniden gireceği veya sürpriz isimlerin kimler olacağı sorusu Pazar günü cevap bulacak.

İBRE KİMDEN YANA'

İzmir’den ise 1. 2. ve 3. Dönem de MYK’ya girmeyi başaran eski vekil Nükhet Hotar’ın bu dönem milletvekilliğinde olduğu gibi yine dinlendirileceği konuşuluyor. Kulislerde Hotar’ın göreve devam edeceği yönünde görüş bildirenlerin sayısı onun tekrar görev alamayacağını söyleyenlere göre çok daha az.

EN AZ 1 İSİM

AK Parti İzmir’de 2011 seçimleri ile başlayan ‘teşkilat’ destekli isimlerden en az 1 kişinin MYK’ya girmesi bekleniyor. Bu kapsamda öne çıkan iki isim var. Son dönemde CHP’li Gürsel Tekin’le girdiği polemiklerle dikkati çeken Aydın Şengül ve hem iş dünyasından hem partili kadınlardan destek alan İlknur Denizli. Aydın Şengül’ün favori olduğu parti içi yarışta MYK’ye girme konusunda İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da desteği İle İlknur Denizli’nin sürpriz yapabileceği konuşuluyor. Denizli’yi umutlandıran diğer bir gelişme ise uygulanacak kadın kontenjanı. Yüzde 30 olarak uygulanacak olan kadın kontenjanı İlknur Denizli ve Nesrin Ulema’yı umutlandırdı. İki kadın vekil arasındaki rekabette Denizli’nin bir adım önde olduğu dillendiriliyor.

İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık’ın da MYK’ya girmek istediği kulislerde konuşulurken İzmir’deki AK Parti siyasetinin ağır toplarından Mehmet Sait Tekelioğlu’na da MYK’da görev verilebileceği konuşuluyor.

YILDIRIM VE GÜNAY GERİ PLANDA

AK Parti’nin İzmir’deki 2011 seçim başarısında önemli rol alan Ulaştırma Bakanı  Binali Yıldırım’la Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yoğun programları nedeni ile MYK’da görev almak istemedikleri konuşuluyor. Geçen dönem de görev almayan bu iki ismin bu dönemde de görev alması beklenmiyor.

DİSİPLİN KURULU İÇİN İKİ ADAY

Merkez Disiplin Kurulu (MDK) için de yine İzmir’in hukukçu vekilleri Ali Aşlık ve Hamza Dağ’dan birisinin görev alabileceği bir diğer kulis gündemi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.