Dolar 34,2535
%0.04
Euro 37,6119
%-0.05
Altın 2.909,710
%-0.41
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaçatı dünyaya örnek oldu

Alaçatı dünyaya örnek oldu

Dünya Bankası ve Tunus Devleti yetkilileri, Tunus yerel yönetim sistemine örnek olması için, turizmdeki başarısıyla adından söz ettiren Alaçatı'nın yönetim stratejileri hakkında bilgi aldı.

  • Ege Postası
  • 26.12.2015 - 11:01
İZMİR - Dünya Bankası Washington D.C. ve Ankara üst düzey görevlileri ile Tunus; İçişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı yetkilileri, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ziyaret etti. Tunus'ta yerel yönetim sistemini için gerçekleştirilen bir ön çalışma doğrultusunda gerçekleşen ziyarette, 20 kişilik heyet; yerel yönetimin mimarlığında gelişen turizm başarısıyla ulusal ve uluslararası alanda örnek olan 'Çeşme' ve 'Alaçatı'nın yönetim modeli ve stratejileri hakkında bilgi aldı.



Öz değerlerle marka oldu
İki dönemdir Alaçatı ve iki yıldır Çeşme'de yürüttüğü başkanlık görevinde farklı bir turizm anlayışıyla, Türk turizmine yeni bir soluk getiren, 'korumacı' bir tutumdan yola çıktıklarını belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, hem bölgeye hem de ülkeye bir  'marka' kazandırdıklarını ifade etti. Bölgenin marka değerini, yerel değerleri gün yüzüne çıkaran, halkçı bir anlayışla geliştirdiklerini açıklayan Başkan Dalgıç; "Öz değerlerimizi koruyan;  planlamalar ve çalışmalarla bölge turizmini daha da ileriye taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Hayran kaldılar, tekrar gelecekler
Heyetteki yetkililerin, yenilenen Belediyeler Kanunu çerçevesinde kapatılan Alaçatı Belediyesi'nin başkanlığı ve Çeşme Belediye Başkanlığı görevinde izlediği finansman stratejileri konusundaki sorularını yanıtlayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, belediyenin genel işleyişi, proje yönetimi konusunda da bilgi verdi, değerlendirmeler yaptı. Alaçatı bölgesinin gelişimi ve lokal ekonomideki yerini anlatan Başkan Dalgıç'a ilçedeki gezilerini anlatan yetkililer, bölgeye hayran kaldıklarını ifade etti, "Tekrar geleceğiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.