Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Babacan çok sert konuştu

Ali Babacan çok sert konuştu

Babacan: Kurulu düzenden istifade edenler bu düzen bozulmasın diye çaba gösteriyor

  • Ege Postası
  • 20.10.2015 - 13:13
Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ali Babacan NTV yayınında Oğuz Haksever’in sorularını yanıtladı. Babacan rant vergisiyle ilgili olarak gelen bir soruya, "Kurulu düzenden istifade edenler bu düzen bozulmasın diye çaba gösteriyor" diye konuştu.

Babacan Haksever’in “Rant vergisi gibi uygulamalar vardı seçimden sonra tekrar AK Parti hükümeti olması durumunda gündeme gelebilir mi'” sorusuna, “ Şehirlerimizde de hızlı bir betonlaşma görüntü kirliliği meydana geliyor. Hem hızlı bir hak hukuk olsun hem de şehirlerimiz daha hızlı büyüsün. Ama kurulu düzenden istifade edenler bu düzen bozulmasın diye çaba gösteriyor” dedi.

İşte NTV’nin Babacan yayınından ön plana çıkan sözler:

Yabancıya konut satışı cari hareket değil bir finansman hareketidir. Doğrudan sermaye girişi gibi değerlendirilir. İhracat apayrı bir cari hareket. Biz farklı sektörlerle ilgili farklı dönemlerde teşvik politikaları uyguladık. Döviz kazandırıcı pek çok sektörde farklı politikalar uyguladık. İstismar etmeyi önleyici tedbirlerle birlikte bir Türkiye'ye döviz kazandırıcı her türlü çabayı desteklemekte fayda var.

‘HUKUK ZAYIFSA YATIRIM OLMUYOR’
Bunun üzerine reformlar inşa etmek gerekiyor. Sadece ekonomi alanında değil örneğin yargı alanında. Yargı reformları Türkiye için çok çok önemli olacak. Gerçek anlamda bir hukuk devleti olması Türkiye'nin çok önemli. Aksi halde ekonomi de ne yaparsanız yapın hukuk ayağı zayıfsa yeterince yatırım olmuyor o ülkede.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.