Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu, 422 mezun verdi

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu, 422 mezun verdi

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) mezun olan 422 öğrenci, polis adaylığından çıkıp göreve atandı.    Diyarbakır PMYO'nun tören alanında düzenlenen mezuniyet programına Diyarbakır Valisi...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 15:25
Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) mezun olan 422 öğrenci, polis adaylığından çıkıp göreve atandı.

    Diyarbakır PMYO'nun tören alanında düzenlenen mezuniyet programına Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, PMYO Müdür Vekili Arif Okçu, idare müdürleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

    Mezuniyet törenin açılış konuşmasını yapan PMYO Müdür Vekilli Arif Okçu polis adaylarına bir takım öğütlerden bulundu.Okçu, görev yapacakları yerlerde insan hak ve özgürlüklerine sonuna kadar sahip çıkmalarını,vatandaşın güvenini kazanmayı, empati duygularının kaybetmemeyi vatandaşların desteğinin güvenini ve sevgisini kazanmaları halinde başarılarının artacağını söyledi.

    Vali Mustafa Cahit Kıraç, yeni mezun olan polis adaylarına başarılar dileyerek, "Suçlunun da polisisiniz, suçsuzun da polisisiniz. Bütün yaklaşımlarınızda insani değerleri öne alarak hukuk kuralları içerisinde duygusallığa yer vermeden görevinizi yapmak durumundasınız. Sevgili gençler unutmayınız ki son zamanlarda sadece biber gazı ile anılan 168 yıllık bu teşkilat aslında vatandaşın kan ihtiyacı olduğunda ilk başvurulan yer, sahipsiz bebeklerin annelerinin babalarının olmadığı yerlerde anne şefkati kucağının açıldığı yer, hatta sahipsiz hayvanların barınaklarının olmadığı zamanlarda kucak açılan bir yuva olduğunu asla unutmayınız." dedi.

    Yapılan konuşmaların ardından mezuniyet törenine geçildi. Yemin eden polis adayları tören geçişinin ardından şapkalarını havaya atarak mezuniyet sevincini yaşadı. Daha sonra yeni mezun polis adayları aileleri ve yakınları ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.