Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da Atatürk Orotoryosu duygulandırdı

Aliağa'da Atatürk Orotoryosu duygulandırdı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. Yılında Aliağa’da yapılan törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk töreninin ardından Ata’yı anma programı Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan etkinlikle devam etti.

  • Ege Postası
  • 10.11.2012 - 13:47
İZMİR -Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. Yılında Aliağa’da yapılan törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk töreninin ardından Ata’yı anma programı Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan etkinlikle devam etti.

SAAT 09.05’TE HAYAT DURDU
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende Atatürk Anıtına sırasıyla Aliağa Kaymakamlığı adına Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Garnizon Komutanlığı adına Aliağa Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç, Aliağa Belediye Başkanlığı adına Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz çelenklerini sundu. Baro temsilciliğinin ardından ise TBMM grubu bulunan partiler ve son olarak ta Petrol-İş Sendikası Aliağa temsilciliği Atatürk Anıtına çelengini sundu.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Göndere çekilen Türk Bayrağı yarıya indirildi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sona erdi.

ATATÜRK ORATORYOSU DUYGULANDIRDI
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde devam eden 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Barbaros Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Koçalan yaptı. Ardından sine vizyon gösterimi yapılırken Aliağa Lisesi ve Barbaros Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk isimli oratoryoyu sahnelendi. Oldukça başarılı bir performans ortaya koyan öğrencilerin sahnelediği Atatürk oratoryosu zaman zaman izleyenleri duygulandırdı. Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ile protokol üyeleri hem Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören hem de Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ndeki program sonrası tören ve programlarda yer alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

BAŞKAN OĞUZ’DAN 10 KASIM MESAJI

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da 10 Kasım Atatürk’ü anma günü dolayısı ile yayınladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adımı yeri doldurulamayacak liderimiz, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 74. yılında minnet ve şükranla anıyor, kurduğun çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni ve ilkelerini yaşatmaya söz veriyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.