Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Acar adım adım o partiye...

Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Acar adım adım o partiye...

MHP'nin 1 Kasım'da yaşadığı büyük düşüş sonrası Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, partisine yönelik yaptığı açıklamayla siyasi kulisleri hareketlendirdi. Acar'ın kendisine uzun süredir İzmir Milletvekili Hamza Dağ aracılığıyla pres yapan AK Parti'ye geçeceği konuşuluyor. Açıklamaları sonrası siyaset kulisleri hareketlendi

  • Ege Postası
  • 04.11.2015 - 11:43
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 1 Kasım genel seçimlerinde en büyük şoku MHP yaşadı. Ülke genelinde büyük düşüş yaşayan MHP’nin İzmir’de de oyları geriledi. 7 Haziran'da 4 olan vekil sayısı 2'ye düşen MHP, İzmir'de yerelde iktidar olduğu tek ilçe olan Aliağa'da sandıktan üçüncü parti çıktı. 

"ACAR'DAN AÇIKLAMA GELDİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ŞOK SÖZLER: SİYASETİ BIRAKACAĞIM!" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

İSYAN ETTİ
Teşkilatta homurdanmalara başlarken, Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar adeta isyan etti. Acar, parti içi tespit ettiği sıkıntıları yazılı basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı; “Milletimizin beklentilerini yazdım, çizdim, raporladım ve günlerce dil döktüm. Ama maalesef gördüm ki; uğruna binlerce şehit verdiğimiz davamızın yöneticileri, değil benim gibileri dinlemek, milletin ne dediğini anlama gibi bir dertleri yok” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'YE GEÇECEK İDDİASI
Acar'ın çıkışı siyaset kulislerini de hareketlendirdi. En önemli iddia ise Acar'ın AK Parti'ye geçeceği...

Yerel seçimlerde MHP'den Kiraz Belediye Başkanı seçilen ancak geçen sene Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taktığı rozetle AK Parti'ye geçen Saliha Şengül gibi Acar'ın da AK Parti'ye geçeceği yüksek sesle konuşuluyor. Şengül'ün AK Parti'ye geçtiği dönemde AK Parti'nin partiye kazandırmak için mesai harcadığı Acar'ın yakın çevresine "7 Haziran seçimlerine göre hareket edeceğim" dediği ve AK Parti'ye geçmediği öğrenildi.

Acar'ın 1 Kasım seçim sonuçları ekseninde partiyi hedef alan açıklamaları sonrası AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialar kuvvetlendi.



DAĞ DEVREDE
Acar'ı AK Parti'ye kazandırmak için pres yapan isim ise Acar'ın okul arkadaşı AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ...

AK Partili Dağ'ın Aliağa'da belediyenin açılışlarında yer alması uzun süre kamuoyunda tartışılmıştı.

Acar'ın 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını yeniden devam ettirebilmek adına transfere sıcak baktığı öğrenildi.

KAYA ENGELİ
AK Parti'den yeniden belediye başkan adaylığı düşünen ilçenin sevilen isimlerinden milletvekili adayı Tansu Kaya'nın, Acar'ın transferine şimdilik kırmızı ışık yaktığı iddia ediliyor.

KOCAOĞLU ÖVÜYOR!
Öte yandan Acar'ın MHP'den ayrılma ihtimalinin artması üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu'nun da devreye girebileceği belirtiliyor. İlçeye yaptığı ziyaretlerde Acar'ı sık sık takdir eden ve yakın çevresine Acar'dan övgüyle bahseden Kocoağlu'nun da Acar'ı CHP'de görmek istediği öne sürülüyor. Ancak Acar'ın özellikle Aliağa'da CHP'de siyaset yapan bazı isimlerle arasının açık olduğu belirtildi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.