Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alimler icmaın eğitim ve sosyal boyutlarını konuştu

Alimler icmaın eğitim ve sosyal boyutlarını konuştu

İslam alimleri, İstanbul’da devam eden icma sempozyumunda, icmaın eğitim ve sosyal boyutlarını konuştuYeni Ümit ve Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği ‘Ortak yol haritası icma ve kolektif şuur’ konulu uluslararası sempozyum İstanbul...

  • Ege Postası
  • 28.04.2013 - 14:15
İslam alimleri, İstanbul’da devam eden icma sempozyumunda, icmaın eğitim ve sosyal boyutlarını konuştu

Yeni Ümit ve Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği ‘Ortak yol haritası icma ve kolektif şuur’ konulu uluslararası sempozyum İstanbul Kongre Merkezi’nde devam ediyor.

Kalabalık bir davetli kitlesinin takip ettiği oturuma, Kahire Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadiye Mustafa’nın başkanlık etti. Oturumda ‘İcmaın Kurumsallaşması’, ‘İcma Kültürünün Oluşmasında Değer Ölçüleri ve Terbiye Metotları’ ve ‘İcma Kültürünün Oluşmasında İrfanî Boyut’ konulu sunumlar yapıldı.

Kahire Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Abdülfettah yaptığı ‘İcmaın Kurumsallaşması’ temalı sunumda insanların çok çeşitliliği bir ayrışma değil zenginlik olarak algılaması gerektiğini söyledi. Abdülfettah, icmaın insanlar arasındaki ayrışmayı gidermeden önemli bir yöntem olduğunu kaydetti.

İcma Kültürünün Oluşmasında Değer Ölçüleri ve Terbiye Metotları konulu bir sunum yapan Fas Sosyal Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Semir Abûdinar ise bölünme yerine bütünleşmeyi hedefleyen icmaın ümmetçiliğin asli vasfı olduğunu dile getirdi. Abûdinar, İslam ümmetinin bugün muhtaç olduğu asıl unsurun bütünleşme ve bunu sağlayacak icma olduğunu kaydetti.

'İcma Kültürünün Oluşmasında İrfanî Boyut’ konulu bir sunum yapan Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhakim Yüce de icmaın İslam toplumundaki birlik ve beraberliği sağlarken bir taraftan da bu birliği bozacak dış etkenleri engellediğini kaydetti.

Sempozyuma Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyes Prof. Dr. Hamdi Döndüren'in başkanlık edeceği ‘Günümüz Şartlarında İcmaın Fonksiyonel Hale Getirilmesi’ konulu oturumla devam edilecek. Bu oturumda İslam Akidesinde İcmaın Temelleri ve İcma Neslinin Yetiştirilmesinin Dinamikleri temaları ele alınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.