Dolar 32,5194
%0.01
Euro 34,9635
%-0.03
Altın 2.435,810
%0.01
Bist-100 10.446,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman Meclis Başkanı Lammert hakkında intihal suçlaması

Alman Meclis Başkanı Lammert hakkında intihal suçlaması

Almanya’da doktora tezinde intihal yaptığı iddia edilen siyasetçilere Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert de eklendi. Eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Gutenberg ve Eğitim Bakanı Annette Schavan’ın ardından bu kez Federal Meclis Başkanı...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 14:43
Almanya’da doktora tezinde intihal yaptığı iddia edilen siyasetçilere Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert de eklendi. Eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Gutenberg ve Eğitim Bakanı Annette Schavan’ın ardından bu kez Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’in doktora tezinde intihal yaptığı iddia edildi.

Die Welt Gazetesi’nde yer alan habere göre Robert Schmidt takma adlı bir intihal avcısı, Lammert’in 1974 yılında Bochum Ruhr Havzası Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yayımlanan “Yerel Organizasyonların İç Yapılarında Karar Verme-Ruhr Havzası Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) Bölge Birliği örneği” konulu doktora tezinin 42 sayfasında 21 farklı kaynaktan intihal yaptığını tespit ettiğini iddia etti.

Federal Meclis Başkanı Lammert, bu iddialar sonrası Bochum Üniversitesi’nden doktora tezinin gözden geçirilmesini istediğini bildirdi.

Daha önce doktora tezlerinde intihal yaptıkları tespit edilen eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Gutenberg ve Eğitim Bakanı Annette Schavan ve Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Silvana Hoch Mehrin görevlerinden istifa etmişlerdi. Robert Schmidt adlı kullanıcının Eğitim Bakanı Schavan’ın intihalini ortaya çıkaran kişi olduğu ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.