Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman bakan araştırma sonuçlarına müdahale etmiş

Alman bakan araştırma sonuçlarına müdahale etmiş

Alman Aile Bakanı Kristina Schröder’in, çocuk parasının etki ve faydaları ile ilgili araştırmanın sonuçlarını beğenmediği ve değiştirtmek istediği ortaya çıktı. Bakanlığın, Avrupa Ekonomi Araştırmaları Merkezi (ZEW) ve İfo Enstitüsü’nün...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 15:34
Alman Aile Bakanı Kristina Schröder’in, çocuk parasının etki ve faydaları ile ilgili araştırmanın sonuçlarını beğenmediği ve değiştirtmek istediği ortaya çıktı.

Bakanlığın, Avrupa Ekonomi Araştırmaları Merkezi (ZEW) ve İfo Enstitüsü’nün araştırmalarının içeriğini değiştirmelerini talep ettiği ve basın bültenini olumlu bilgilerle doldurduğu kaydedildi.

Der Spiegel’e konuşan ZEW Araştırmacısı Holger Bonin "Araştırma sonuçlarında eleştirel bir cümle silindi ve içerikten yoksun bir metinde anlaşıldı. Diğer bir araştırmanın sonucu ise yayınlanmadı." dedi.

Aile Bakanı Schröder’i eleştiren Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Marcel Fratzscher "Sonuçlar açık ve hedefine uygun şekilde tartışılmalı. Bu zamana kadar yapılan sunumlarda sadece siyasi propaganda yapıldı." ifadelerini kullandı.

Araştırmacılar sonuçları bakanlıktan ayrı bağımsız şekilde kamuoyuna duyurmayı planlıyor. Tartışma konusu olan sonucun ise "Çocuk parasının doğum oranlarını azalttığı ve nüfus artışına çok fazla bir katkısı olmadığı" değerlendirmesinin olduğu belirtildi. Aile Bakanlığı’nın sonuçları "Çocuk parası olmasa kadınların yüzde 10 daha az çocuk sahibi olacaklar" şeklinde formüle etmek istemesinin tartışmaya neden olduğu kaydedildi.

Araştırmaların aksine Federal Aile Bakanı Schröder, çocuk parasının faydalı olduğunu savunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.