Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman hükümeti de 'darbe' demekten kaçındı

Alman hükümeti de 'darbe' demekten kaçındı

Alman hükümeti, Mısır’daki askeri müdahaleye 'darbe' demekten kaçınarak "en kısa sürede demokratik ve anayasal düzene geçilmesi" çağrısı yaptı. Yaşananları yakından takip ettiklerini belirten Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert,...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 13:55
Alman hükümeti, Mısır’daki askeri müdahaleye 'darbe' demekten kaçınarak "en kısa sürede demokratik ve anayasal düzene geçilmesi" çağrısı yaptı. Yaşananları yakından takip ettiklerini belirten Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel'in Mısır’da olanları ‘büyük bir kaygıyla izlediğini‘ aktardı. Başbakan Merkel, tarafların şiddetten uzak durmaları tavsiyesinde bulunup ve sorunların çözülmesi için siyaset sürecinin işletilmesi gerektiğini vurguladı.

Darbeyi kınamaktan ve hatta bunu telaffuz etmekten kaçınan Seibert, "Mısır’da biran önce demokratik ve anayasal düzene geçilmelidir. Temel hak ve özgürlükleri merkeze alan her kesimin sürece dahil olduğunu bir yönetim olmalı." ifadelerini kullandı.

Hükümet sözcüsü, Mısır’da darbe hükümetini tanıyıp tanımayacağı sorusuna ise "Mısır, bölgesinde ve dünyada önemli bir ülkedir. Diplomatik ilişkilerimiz devam edecektir. Yeni yöneticilerden her kesime eşit davranmalarını ve kısa sürede demokratik düzene geçilmesini talep ediyoruz. Yeni hükümetle nasıl bir ilişki kuracağımızı kendi içimizde tartışacağız." dedi.

Federal Dışişleri Bakanlığı da Bakan Guido Westerwelle’nin Mısır’da yaşananlara “Demokrasiye darbe” olarak nitelendirdiğini hatırlatarak darbe hükümetinden “tutuklama furyasından kaçınması” çağrısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.