Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İspanya Dışişleri Bakanı: Bize 'Snowden uçakta' dediler

İspanya Dışişleri Bakanı: Bize 'Snowden uçakta' dediler

İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel García Margallo, eski CIA çalışanı Edward Snowden'in de bulunduğu şüphesiyle Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales uçağına hava sahalarını kapatmalarına ilişkin bir açıklama yaptı.Bakan Margallo,...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 12:09
İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel García Margallo, eski CIA çalışanı Edward Snowden'in de bulunduğu şüphesiyle Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales uçağına hava sahalarını kapatmalarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakan Margallo, uluslararası diplomatik krize sebep olan eski CIA çalışanı Snowden’in Bolivya Devlet Başkanı Morales’le birlikte seyahat ettiklerine dair İspanya’ya bilgi verildiğini söyledi.

“Bize Snowden'in uçakta olduğunu söylediler.” diyen Margallo, kaynağa dair herhangi bir ipucu vermedi ve “Ben, bana verilen bilgiler çerçevesinde hareket edebilirim. Bize onun uçakta olduğundan emin olduklarını söylediler.” şeklinde konuştu.

İspanya devlet televizyonu TVE’nin sabah programına katılan Dışişleri Bakanı, Fransa ve Portekiz’in hava sahalarını bu bilgi yüzünden kapattığını aktardı.

Acil olarak Avusturya’nın başkenti Viyana’ya iniş yapmak zorunda kalan Evo Morales’in uçağı, izin çıkana kadar yarım gün kadar havalimanında mahsur kalmıştı. Morales olayı yüzünden Latin Amerika ülkeleri ile ilişkiler gerilirken, özellikle İspanya'ya sert eleştiriler geldi.

Margallo, Bolivya Dışişleri Bakanı David Choquehuanca’dan Amerikalı firarinin uçakta olmadığına dair yazılı güvence aldıktan sonra uçuşa izin verdiklerini belirtti.

Bakan Margallo, İspanya hükümetine ABD’den bir telefon gelip gelmediğine dair soruya ise, “Bu, bilginin gizli bölümüne giriyor.” demekle yetindi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.