Dolar 34,2201
%0.06
Euro 37,8625
%0.09
Altın 2.919,980
%-0.12
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da 70 bin meslek eğitimi yer boş kaldı

Almanya'da 70 bin meslek eğitimi yer boş kaldı

Almanya’da meslek eğitimi öğrencisi arayan firmaların yeterince öğrenci bulamadığı ortaya çıktı. Ülke genelinde yaklaşık 70 bin meslek eğitimi yeri boş kaldı. Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Eric Schweitzer, bunun eğitim sistemindeki...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 11:23
Almanya’da meslek eğitimi öğrencisi arayan firmaların yeterince öğrenci bulamadığı ortaya çıktı. Ülke genelinde yaklaşık 70 bin meslek eğitimi yeri boş kaldı. Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Eric Schweitzer, bunun eğitim sistemindeki eksiklikten kaynaklandığını söyledi.

Berlin ALBA çöp arıtma şirketinin başında bulunan Dr. Schwitzer, kendi çocuklarının da bir gün isterlerse firmada çöp ayıklama bandında çalışabileceklerini söyledi. FAZ’a konuşan Schweitzer, “Çocuklarınızın çöp bandında çalışmasını ister misiniz'” sorusuna, “Tatilde bunu yaptılar. Bunun kendileri için doğru olduğunu düşünürlerse neden ana meslek olarak yapmasınlar'” cevabını verdi.

“Meslek eğitimiyle insanlar yüksekokul fikrinden uzaklaştırılmıyor mu'” sorusuna ise, “Gençlere mesleğin üniversiteye bağlı bir şans olmadığını anlatmalıyız. Yüksekokul okumamış birinin hayatta bir şey olamayacağı fikride doğru değil. Eskiden ‘Önce meslek eğitimini yap sonra istersen yüksekokula gidersin’ fikri yaygındı. Şimdi yüksekokulu terk edenlerin sayısının fazlalılığı bunun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.” sözleriyle cevap verdi.

Almanya’da 2020 yılına kadar 150 bin mühendis ve 1,5 milyon kalifiye elaman açığı oluşacağına dikkati çeken Schweitzer, mühendislik okuyanların sayısının giderek düştüğünü söyledi. Öğrencilerin daha çok bildikleri meslek eğitimlerine yöneldiğini aktaran Schweitzer, gençlerin rahat bir hayat istediklerini ama zorluklara katlanamadıklarını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.