Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da binlerce tavuk itlaf edildi

Almanya'da binlerce tavuk itlaf edildi

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde bir çiftlikte kuş gribi tespit edilmesi üzerine yaklaşık 35 bin tavuk itlaf edildi.Dört yıl önce dünya kamuoyunun gündemine giren ve çok sayıda ölüm vakasına sebep olan kuş gribi yeniden yayılmaya...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 18:11
Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde bir çiftlikte kuş gribi tespit edilmesi üzerine yaklaşık 35 bin tavuk itlaf edildi.

Dört yıl önce dünya kamuoyunun gündemine giren ve çok sayıda ölüm vakasına sebep olan kuş gribi yeniden yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamada şu ana kadar Çin’de kuş gribinden 22 kişinin öldüğü ve hastalığın yüzden fazla kişiye bulaştığı belirtildi.

Almanya'nın Emsland bölgesinde de rutin kontroller sırasında tespit edilen kuş gribinin ortaya çıktığı bölgelerin çevresi karantinaya alındı ve bölge dezenfekte edilmeye başlandı. 21 gün içinde yapılacak kontrollerde yeni kuş gribi vakası görülmezse karantina işlemlerine son verilecek.

Aşağı Saksonya Tarım Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında kuş gribini hafif ‘Tpy H7’ tipi olarak nitelendirerek insanlar için tehlikeli olmadığını bildirdi. Bakanlık ayrıca daha önce ‘Typ H5’ türünün Schleswig-Holstein, Hessen ve Brandenburg eyaletlerinde tespit edildiğini, mart ayında da Kuzey Ren Vestfalya’da ‘Typ H7’ türüne rastlandığını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.