Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alt yapı mağduru aile çözüm istiyor

Alt yapı mağduru aile çözüm istiyor

İzmir'in Aliağa İlçesi Yeni Mahalle'de yıllardır alt yapı sorunu yaşandığını öne süren Cindere Mevkii sakinlerinden Ramazan Karakuş, 13 yaşındaki epilepsi hastası Baran Karakuş'un kanalizasyondan enfeksiyon kaptığını söyleyerek yetkililerden çözüm istedi. 

  • Ege Postası
  • 22.11.2016 - 11:41

Cindere Mevkii'nde kanalizasyon alt yapısının sağlık açısından risk oluşturduğunu savunan Ramazan Karakuş, epilepsi hastası çocukları nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Oğlu Baran Karakuş'u nöbet geçirdiği için hastaneye götürmek zorunda olduklarını anlatan baba Karakuş, yollarının da bozuk olduğunu ileri sürdü. Oğlu Baran'ın enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya olduğunu iddia eden Karakuş, "Kanalizasyondan sızan lağım suları nedeniyle oğlum sık sık hasta oluyor. Zaten epilepsi nedeniyle devamlı hastaneye gitmek zorundayız. Ancak ne yolumuz yol ne de altyapımız var" diye konuştu. 

Anne Sibel Karakuş ise özellikle yağmurlu havalarda dışarı çıkamadıklarını dile getirdi. Cindere'de yazın ise diz boyunda dikenler nedeniyle tekerlekli sandalyeyi kullanamadıklarını anlatan Karakuş, "Oğlum bir nöbet geçirdiğinde, ambulans çağırıyoruz saatlerce ambulans gelmiyor. Komşumuz beş sene önce evinin önüne altyapı olmadığı için rögar yaptırdı. Rögar sağlam olmadığı için evimin bahçesine sızma yapıyor, bu sebeple çocuğum buradan enfeksiyon kapıyor. Sorunun çözülmesi için Yeni Mahalle muhtarı, Aliağa Belediyesi ve Karakuş Belediyesi ile görüştük. Ancak hiçbir düzenleme yapılmadı. 20 yıldır burada oturuyoruz, yetkililer sesimizi duysun" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.