Dolar 34,1659
%0.17
Euro 38,0787
%-0.23
Altın 2.924,040
%0.32
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alzheimerda korkutan rakamlar

Alzheimerda korkutan rakamlar

Irmak Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi’ndeki “Evde Hasta Bakım ve Alzheimer” konulu seminerde, evde hasta bakım ve Alzheimer ile ilgili bilgiler verildi. Dünyada 30 milyon, Türkiye’de 300 bin, İzmir’de ise 7 bine yakın Alzheimer hastası olduğuna dikkat çekildi

  • Ege Postası
  • 11.04.2013 - 12:24
İZMİR-  Gaziemir Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Irmak Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi’nde ‘Evde Hasta Bakım ve Alzheimer’ konulu seminer düzenlendi. Eğitimde evde hasta bakımla ilgili bilgiler veren uzmanlar, Alzheimer hastalığının her geçen gün yaygınlaştığına değinerek hastalıkla ilgili çarpıcı rakamlar verdiler. Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Nöroloji Uzmanı Dr. Aysel Gürsoy, dünyada 30 milyon, Türkiye’de 300 bin, İzmir’de 7 bine yakın Alzheimer hastasının olduğunun altını çizdi.

Gaziemir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Işıl Özdemir ve proje sorumlusu Seda Kansuk önderliğinde, kadınlara evde bakmakla yükümlü oldukları hastalara nasıl yardımcı olabilecekleri hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminere mahalle sakini kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Alzeimer Derneği İzmir Şube Başkanı Nöroloji Uzmanı Dr. Aysel Gürsoy ve Buca Tıp Merkezi Evde Bakım Hizmetleri Kurucu ve Sorumlusu Dr. Banu Kınay tarafından katılımcılara, evde hasta bakmakla sorumlu kişinin yapması ve yapmaması gerekenler, hasta bakımda kimlerden destek alınır, Alzheimer nasıl bir hastalıktır, bu hastalara nasıl yardımcı olabiliriz, bu hastalığın diğer hastalıklardan farkı nedir, genetik midir, hastalığa yakalanmamak için ne yapılabilir gibi konularda bilgi verildi.

Çağın hastalığı Alzheimer

65 yaş üstü her 25 kişiden birinin, 80 yaş üstü her 3 kişiden birinde Alzheimer hastalığının görüldüğüne değinen Dr. Aysel Gürsoy, “Günümüzde hastalığa yakalanan kişi sayısında büyük bir artış görülüyor. Hastalığa yakalanmamak için beyni çalıştıracak faaliyetlerde bulunarak, bol bol yürüyüş yapmak ve düzenli bir yaşam tarzına sahip olmak gerekiyor” diyor. Alzheimer hastalarının evde bakımıyla ilgili katılımcılara bilgi veren Dr. Banu Kınay ise, yakınlarıyla aynı ortamda zaman geçiren, onlardan sevgi, ilgi ve şefkat gören hastaların daha hızlı iyileşme gösterdiğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.