Dolar 34,0038
%0.08
Euro 37,6870
%0.04
Altın 2.717,230
%-0.41
Bist-100 9.771,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amerika Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtımı yapıldı

Amerika Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtımı yapıldı

ABD’nin önemli eyaletlerinden biri olan Ohio Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtımı yapıldı. Ohio Türk Amerikan Derneği (TASO) ve Niagara Vakfı Ohio Şubesinin birlikte tertip ettiği Türkiye resepsiyonu siyaset ve akademisyenlerden oluşan seçkin...

  • Ege Postası
  • 20.05.2013 - 20:56
ABD’nin önemli eyaletlerinden biri olan Ohio Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtımı yapıldı. Ohio Türk Amerikan Derneği (TASO) ve Niagara Vakfı Ohio Şubesinin birlikte tertip ettiği Türkiye resepsiyonu siyaset ve akademisyenlerden oluşan seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

60 milletvekili ve senatörün katılımıyla gerçekleşen Türkiye tanıtımı Türkiye ile ABD arasında yeni köprülerin kurulmasına vesile oldu. Bu seneki resepsiyonun onur konukları Kırgızistan ve Tacikistan’ın büyükelçileri ile Azerbaycan’ın Washington Başkonsolosu oldu.

Program, Niagara Vakfı Ohio Şubesi yöneticisi Serkan Aykan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Türkiye’nin yakından tanıtılması ve iki ülke arasında ticari köprülerin kurulması için Türkiye gezileri tertiplediklerini belirten Aykan, “Toplumun her kesiminden gezi grupları tertip ediyoruz” dedi. Aykan, Türkiye’nin yanı sıra Türki cumhuriyetlerin de yakından tanıtılmasına çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye gezilerinden birine katıldığını söyleyen Ohio Milletvekilli John Adams de Türkiye`den çok etkilendiğini söyledi.

Türk toplumunun Amerika`da çok güzel işler yaptığını belirten Ohio milletvekili Tracy M. Heard ise iki ülke arasındaki ilişkilerin arttırılması için elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.

Programda konuşan Azerbaycan Başkonsolosu Fahreddin İsmayilov, Türk kardeşlerinin organizesiyle ABD’li yaklaşık 70 milletvekilini önümüzdeki günlerde Azerbaycan’da misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Ohio Türk Amerikan Derneği'ne (TASO) teşekkür eden Kırgızıstan Büyükelçisi Mukhtar Djumaliev, bu programın dünya barışına büyük katkı sağladığını belirtti. Program yemeğin ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.