Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ana’lara diploma

Ana’lara diploma

Balçova Belediyesi Semtevleri ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Türkiye’nin kanayan yarası okur-yazarlık konusunda güzel bir hizmette imza attı. Çeşitli nedenlerle okula gidemeyen Kadınlar, Semtevleri’nde açılan kurslarda hayatlarında yeni bir sayfa açtı.

  • Ege Postası
  • 14.06.2014 - 10:03
İZMİR - Hepsinin değişik bir hikayesi var. Çoluk çocuğa karışmışlar hatta torun sahibi olan bile var. Çocukken kimisi ev işleriyle, kimisi kardeşleriyle, kimisi büyükbaş hayvanlara ilgilensin diye okula gönderilmemiş. Ama onlar hiç vazgeçmemiş okuma-yazma aşklarından. Balçova Belediyesi Semtevleri ve AÇEV’in ortaklaşa açtığı okuma-yazma kursunu duyunca hemen gidip kaydolmuşlar. Genç öğretmenlerinin tahtaya dokunuşuyla; ABC’yi, 123’ü, Türkiye’yi, İzmir’i ve Atatürk’ü öğrenmişler. Her sabah aksatmadan Semtevi’nin yolunu tutan ak saçlı öğrenciler bu büyük azimleri ile kısa sürede okuma yazmayı öğrendiler.

 Semtevi ve AÇEV yetkilileri de Balçovalı Kadınların bu mutluluğunu paylaşmak ve başarılarını kutlamak diploma töreni düzenledi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Belediye Meclis Üyeleri, okuma yazma öğrenen Ana’lara diplomalarını ve belediyenin hediye olarak aldığı mini fırınları verdi. Başkan Çalkaya, Balçovalı hanımları tek tek kutlarken “Kadınlar tarih boyunca bizim toplumumuz için çok önemli olmuştur. Toplumu ileriye götüren her zaman kadındır. Ama bunu yaparken eğitimli ve bilgili olan kadınlar her zaman daha başarılı olmuştur” diye konuştu. Kurslarda eğitim alan kadınlarda duygularını ifade ederek okuma-yazma öğrenmenin hayatlarını nasıl kolaylaştırdığını anlattı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.