Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara, Türkçe Olimpiyatları’yla şiire doyacak

Ankara, Türkçe Olimpiyatları’yla şiire doyacak

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın şiir finali, bu akşam saat 19.00’da Ankara Arena Spor Salonu’nda muhteşem bir programla...

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 13:10
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın şiir finali, bu akşam saat 19.00’da Ankara Arena Spor Salonu’nda muhteşem bir programla gerçekleştirilecek. Açılış programına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanı sıra iş, sanat, siyaset ve medya dünyasının önemli temsilcileri katılacak.

Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin Türkçenin en büyük şairlerinin şiirlerini seslendireceği gecenin sunuculuğunu TRT’nin deneyimli spikeri Bülent Özveren üstleniyor. Ülkeler arasında yapılan şiir yarışmalarının ardından finallere katılan öğrenciler, Ankara halkına unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Gecede izleyenler görsel şovlara da doyacak.

Toplam 12 bin kişi kapasiteli Ankara Arena Spor Salonu’nu doldurması beklenen binlerce kişi, dilin en saf ve yalın hali olan şiir için binlerce kilometre uzaktan gelen dünya çocuklarını dinleyecek. Bugüne kadar İzmir’de Kültür Şöleni, Ankara’da Türkçe Olimpiyatları açılış programı, İstanbul’da Naat Gecesi gerçekleştirilirken, 16 Haziran’daki büyük final öncesi Ankaralılar 8 Haziran tarihinde şiire adeta doyacak. Şiir finalinde 6 ülke 'şiirin en iyisi' olmak için yarışacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.