Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'da kritik İzmir zirvesi!

Ankara'da kritik İzmir zirvesi!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Mustafa Balbay dışındaki tüm İzmir milletvekilleri, MYK toplantısı öncesi Genel Merkez'de yerel seçim komisyonu üyeleriyle 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündem maddesi metropol dışı ilçeler oldu. Mevcut başkanların ve aday adaylarının performansları masaya yatırıldı.Perşembe günü PM toplantısında metropol dışı ilçelerin bazılarının adaylarının açıklanacağı öğrenildi. Bu arada Bayındır adayı Ardahan Totuk'un adaylıktan çekilme kararı aldığı ve toplantıda bu konunun gündeme geldiği belirtilirken, Genel Merkez'in Bayındır'da yeni adayı anket çalışmasıyla belirleyeceği ifade edildi. Vekiller ve Engin’in 8 ilçeye yönelik eğilim yoklaması kararı alınmasının örgütte sıkıntı yarattığını da gündeme getirdiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 15.01.2014 - 18:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezi’nde İzmir’e yönelik sürpriz bir zirve gerçekleşti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Mustafa Balbay dışındaki tüm İzmir milletvekilleri, yerel seçim komisyonu üyeleriyle (Bülent Tezcan, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Adnan Keskin ve Bihlun Tamaylıgil) 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

GÜNDEM DIŞ İLÇELER
Toplantının ana gündem maddesi metropol dışı ilçelerin durumu oldu. Belediye başkanlarının ve aday adaylarının performanslarının masaya yatırıldığı öğrenildi. Vekillerde ilçelere yönelik görüşlerini bildirdi. Toplantıda üzerinde tartışma yaşanmayan tek ilçe Menemen oldu. Mevcut Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yarın ki PM toplantısında isminin açıklanacağı iddia edildi. Toplantıda Seferihisar,  Ödemiş, Beydağ, Foça ve Bergama’da mevcut belediye başkanlarına yönelik sorun olmadığı yönünde  hemfikir olunurken, Menderes, Urla,Selçuk ve Torbalı ilçelerine  yönelik farklı görüşlerin ortaya atıldığı öğrenildi. Kınık'ta ise komisyon üyelerinin 'değişim' vurgusu yaptığı öne sürüldü.Komisyon üyelerinin Aliağa, Kiraz, Karaburun, Çeşme ve Dikili ilçelerinde  aday adaylarının değerlendirilmesine devam edileceğini dile getirdikleri öğrenildi.
 
"HİÇBİR İLÇEDE AK PARTİ'NİN GERİSİNDE DEĞİLİZ

Komisyon üyelerinin ilçelerle ilgili son anket sonuçlarını paylaştıkları belirtildi.Anket sonuçlarında 30 ilçenin hiçbirinde AK Parti’nin gerisinde olunmadığı ancak bazı ilçelerde kafa kafaya durumun söz konusu olduğu komisyon üyeleri tarafından bildirildi.


EĞİLİM GÜNDEME GELDİ
Engin ve vekillerin komisyon üyelerine, meclis üyeliği adaylığı için 8 ilçeye yönelik alınan eğilim yoklaması kararının örgütte sıkıntı yarattığını da gündeme getirdiği öğrenilirken, komisyon üyelerinin yeni bir karar verilebileceğini bildirdiği belirtildi.

TOTUK'TAN ÇEKİLME SİNYALİ-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

TOTUK ÇEKİLDİ!

Geçtiğimiz günlerde seçim çalışması sırasında çapraz yan bağlarında yırtılma meydana gelen ve ayağı alçıya alınan Bayındır adayı Ardahan Totuk’un çekilme ka
rarı aldığı ve toplantıda bu konunun masaya yatırıldığı öğrenildi. Komisyon üyelerinin Totuk'un yerine atanacak adayı yapılacak son anketle belirleme kararı aldığı belirtildi.Bayındır'da Dr. Ufuk Sesli'nin partinin adayı olması bekleniyor.

RAPOR HAZIRLAYACAKLAR
Toplantı sonrası komisyon üyelerinin kendi aralarında toplantı yapmaya devam ettiği ve MYK’ya sunmak üzere rapor hazırlayacağı öğrenildi. Yarın ki PM’de hangi başkan adaylarının açıklanacağı merak konusu oldu. Vekiller, “ PM’de hangi aday açıklanır bizde bilmiyoruz” yorumunda bulundu.

Parti, metropol belediye başkan adaylarıyla ilgili kararını vermezken,  Şubat ayının ilk haftasında adayların netleşeceği öğrenildi.

PM ÜYELERİ ŞİKAYETÇİ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve partinin İzmir milletvekilleri geçtiğimiz günlerde İl Başkanlığı’nda bir araya gelmiş ve yerel seçim sürecindeki strateji üzerine 3 saatlik bir toplantı gerçekleştirmişti.
İl Başkanlığı'ndaki toplantıya davet edilmeyen PM üyelerinin, Genel Merkez’deki görüşmede de yer almadığı öğrenildi. İzmirli PM üyeleri Nazik Işık, Hüseyin Saygılı ve Berrin Dilekçi’nin durumdan rahatsızlık duydukları iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.