Dolar 34,1113
%0.28
Euro 38,1450
%0.23
Altın 2.869,100
%1.41
Bist-100 9.922,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara kulisleri bu anketle çalkalanıyor: İşte AK Parti'nin paylaşmadığı o araştırma!

Ankara kulisleri bu anketle çalkalanıyor: İşte AK Parti'nin paylaşmadığı o araştırma!

Ankara kulisleri AK Parti'nin kamuoyuyla paylaşmadığı anketle çalkalanıyor. İddiaya göre AK Parti'nin yaptırdığı araştırma partinin aldığı büyük yenilgi gözler önüne serildi. Araştırmaya göre AK Parti'yi bırakan seçmen bir daha geri dönmedi, geri dönmesi de artık çok zor.

  • Ege Postası
  • 20.08.2024 - 11:59

22 yıldır iktidarda olan AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde ilk kez ülkenin ikinci partisi konumuna düştü. Büyük hezimete uğrayan AK Parti, küskün seçmeni geri döndürmek için çalışmalarına başladı. Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın haberine göre Ankara kulisleri AK Parti'nin yaptırdığı ancak kamuoyuyla paylaşmadığı bir anketi konuşuyor. Babacan'ın kulisine göre AK Parti'nin yaptırdığı araştırmada diğer partilere giden seçmen bir daha geri dönmedi.

Araştırmada öne çıkan bir başka konu ise AK Parti seçmeni olan ancak seçimde parti tercihi yapmayan seçmen de hâlâ kararsız. Siyasiler ise şimdiye kadar dönmeyen seçmenin bundan sonra da dönmesinin zor olduğunu ifade ediyor.

"BAHÇELİ'DEN ORTAĞINA UYARI"

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

"AKP içinde zaman zaman MHP’siz planlar yapıldığını duyan Bahçeli, ortağına uyarıda bulunuyor. Gerçek ne olursa olsun, AKP kurmayları, seçim kararı konusunda büyük bir açmaz yaşayacak. 'Ekonomik krizle seçime gitmek istemeyecek, MHP’yi kontrol etmekte zorlanacak, seçimi zamanında yapmak gibi bir seçenekte de Erdoğan'sız yola devam etmek zorunda kalacak.' Türkiye’nin en özgür konuşma alanı olarak bilinen TBMM kürsüsündeki konuşmacıları yumruklamaya kadar varan sinir bozukluğunun nedeni bu olabilir mi?..."

AK PARTİ'DE 'SEÇİME KADAR EKONOMİNİN DURUMU NE OLACAK' SORUSU

"AKP içinde konuşulan başka bir konu ise erken seçime kadar ekonomi açısından nefes alınacak noktaya gelinip gelinmeyeceği. Mehmet Şimşek’in 2026’nın sonunda iyileşme olacağına ilişkin sözleri partide endişe yaratıyor. Çünkü 2027 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aday olmasını sağlayacak formülde, ekonomideki iyileşme vatandaşın hayatına yansımayacak.

'Son üç yılını kabus gibi bir darboğazda geçiren vatandaşa, ‘ekonomi iyiye gidiyor, bir yıl sonra hayatınıza yansıyacak’ diye kampanya yapılsa kim inanır. İnsanlar yaşadığı kötü dönemi unutup, hayatına henüz yansımayan iyileşme olasılığına oy vermez' yorumları yapılıyor. Bu gidişle iktidar partisi kadrosu, 'Erdoğansız mı? Ekonomisiz mi?' diye tercih yapmak zorunda kalacak! Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortada tartışma yokken 'Seçimler zamanında 2028’de' deyince kafalar karıştı. Seçimler zamanında yapılsa Erdoğan yeniden aday olamayacağı için Bahçeli’nin Erdoğansız bir seçim planı yaptığını düşünenler bile oldu." (HALK)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.