Dolar 34,1113
%0.28
Euro 38,1450
%0.23
Altın 2.869,100
%1.41
Bist-100 9.922,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan talimatı verdi: AK Parti, gurbetçileri ikna etmeye çalışacak

Erdoğan talimatı verdi: AK Parti, gurbetçileri ikna etmeye çalışacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerine gurbetçileri ikna etmesi için talimat verdi. Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı, sınır kapılara giderek tatil için Türkiye'ye gelen gurbetçilere kitapçıklar dağıttı.

  • Ege Postası
  • 20.08.2024 - 10:12

AK Parti, gurbetçileri ikna etmek için kolları sıvadı. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı, 2028 seçimleri hazırlıkları kapsamında Türkiye'ye tatile gelen gurbetçilere sınır kapılarında dağıttığı kitapçıklarla, son 23 yıl içinde yurt dışındaki Türk vatandaşları için yapılan hizmetleri tanıtıyor.

Kitapçıklarda oy kullanma imkânları, e-Devlet sayesinde Türkiye’ye gelmeden yapılabilen resmi işler, nüfus ve pasaport işlemleri, dövizle askerlik, sosyal güvenlik, sağlık ve gümrük, trafik, seyahat kolaylıkları anlatılıyor.

Kitapçıklarda, 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının 260’a yükseldiği ve e-Konsolosluk hizmetleri, gezici konsolosluk birimleri, 8 dilde 7/24 hizmet veren konsolosluk çağrı merkezi gibi yeni hizmetlerin sunulduğu bilgileri de bulunuyor. Ayrıca, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının temsil edilmesi için milletvekillerinin seçilmesi gibi yenilikler de vurgulanıyor.

Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla kurulan Yunus Emre Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu, Türkiye Maarif Vakfı ve TBMM Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu gibi kuruluşların faaliyetleri de kitapçıklarda yer alıyor.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.