Dolar 34,2770
%0.32
Euro 37,4702
%-0.14
Altın 2.905,180
%0.55
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara’daki TGB operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

Ankara’daki TGB operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

Ergenekon davasının karar duruşmasının yapılacağı 5 Ağustos 2013'te Silivri'ye gidilmesi yönünde çağrı yapan TGB’ye yönelik olarak Ankara'da düzenlenen operasyon sona erdi. İki evde arama yapan polis, TGB yöneticisi Efe Barbaros ve...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 17:27
Ergenekon davasının karar duruşmasının yapılacağı 5 Ağustos 2013'te Silivri'ye gidilmesi yönünde çağrı yapan TGB’ye yönelik olarak Ankara'da düzenlenen operasyon sona erdi. İki evde arama yapan polis, TGB yöneticisi Efe Barbaros ve Aydınlık Gazetesi muhabiri Osman Erbil’i gözaltına aldı.

İstanbul ve Ankara’da başlayan operasyonlarda birçok yerde aramaya yapıldı. Ankara’da sabah saatlerinde başlayan operasyonda polisin arama yaptığı yerlerden biri, TGB yöneticisi Barbaros’un Akdeniz Caddesi'ndeki evi oldu. Yaklaşık 4 saat süren aramadan sonra zanlı Efe Barbaros gözaltına alındı. Polisin diğer adresi ise Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya, Ulusal Kanal muhabiri Mehmet Kıvanç ve Aydınlık Gazetesi muhabiri Erbil'in kaldıkları evdi. Buradaki aramadan sonra da zanlı Osman Erbil gözaltına altına alındı. Zanlılar hakkında ülke içinde kaos ve kargaşa ortamı oluşturup anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine yönelik suç işleme yönünde çağrı yapmak, mevcut hükümeti devirmeye çalışmak ve çağrı yapmak, kişileri ve grupları şiddet içerikli eylemlere yönlendirmek için tahrik etmek, mahkeme heyetini baskı altına alarak etkilemek ve adil yargılamayı etkilemek suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.