Dolar 34,2714
%0.09
Euro 37,6573
%0.15
Altın 2.910,320
%0.02
Bist-100 9.121,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankaralı işadamlarından AB'ye 'Gezi' eleştirisi: Orantısız güç kullanıyor

Ankaralı işadamlarından AB'ye 'Gezi' eleştirisi: Orantısız güç kullanıyor

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD), Avrupa Birliği'ni Gezi Parkı olayları dolayısıyla takındığı tavırdan dolayı kınadı. Dernek başkanı Abdullah Değer, birliğin Gezi Parkı olaylarını bahane ederek Türkiye’ye karşı takındığı...

  • Ege Postası
  • 17.06.2013 - 11:54
Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD), Avrupa Birliği'ni Gezi Parkı olayları dolayısıyla takındığı tavırdan dolayı kınadı. Dernek başkanı Abdullah Değer, birliğin Gezi Parkı olaylarını bahane ederek Türkiye’ye karşı takındığı tavrı, “AB Türkiye’ye karşı orantısız güç kullanıyor.” diyerek eleştirdi.

Taksim Gezi Parkı olayları sonra yaşanan süreçle ilgili yazılı açıklama yapan ANGİAD Başkanı Değer, Türkiye’ye karşı sergilenen oyunları ibretle izlediklerini söyledi. Başta AB Parlamentosu’nun aldığı kararlar olmak üzere AB tarafından Türkiye’ye adeta orantısız bir güç uygulandığını dile getiren Değer, şöyle devam etti:

“Avrupa televizyonları ve küresel medya İstanbul’dan yaptıkları aralıksız yayınlarda sanki bir iç savaş yaşanıyormuş algısı oluşturuyor. Türkiye’nin ekonomik büyüklükleri göz ardı edilerek uluslar arası kuruluşlarca yükseltilen kredi notumuzu düşürmeye çalışıyorlar. Gezi Parkı gerekçesiyle başlayan olaylar; Türkiye’ye karşı küresel meydanının zemin hazırladığı ve tek merkezden yönetilen bir operasyona dönüştü. Eylemlerin; terörü sonlandıracak barış sürecinin yürütüldüğü, IMF’ye borcun sıfırlandığı, faizlerin minimum seviye çekildiği bir döneme denk gelmesi manidar. İşbirlikçi faiz lobileri ile küresel sermayenin Türkiye'ye karşı komplo hazırladı. Milletimiz bu tür 'Ali Cengiz Oyunlarına' yabancı değil. Türk sanayicisi ve girişimcisinin hükümetin sağladığı olanaklarla gerçekleştirdiği ekonomik büyümeyi, faiz lobisinin hizmet ettiği uluslararası odaklar tarafından yok edilmek isteniyor. Ne oldu da Türkiye bu sürece gird? Bu sorunun yanıtını iyi düşünmemiz gerekir. Dünya’da bu tip olaylar 2-3 ayda ortaya çıkarken, Türkiye’de bir gün de patladı ve 15 günde bu hale geldi. Bu konuda küresel medya de üzerine düşeni yapıyor. Gelişmiş ülkeler krizden inim inim inlerken, Türkiye’nin hızla büyüdüğü bir dünyada yaşananların ne kadar manidar olduğu da ortaya çıkıyor.”

KRİZ İYİ YÖNETİLEMEDİ

Diğer yandan yaşanan olaylardan herkesin ders çıkarmasını isteyen Değer, “Maalesef son 20 günde Türkiye krizi iyi yönetemedi. Sağduyulu davranıp, birlik içinde hareket etmeliyiz. Dış tezgahlara karşı uyanık olmalıyız, birlik olmalıyız. Kendi sorunlarımızı kendi içimizde çözerek, uluslar arası odaklara fırsat vermemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.