Dolar 32,6811
%-0.22
Euro 35,1449
%0.17
Altın 2.454,130
%0.16
Bist-100 10.414,00
%-2.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Antalya'da teröristlere gece yarısı operasyonu

Antalya'da teröristlere gece yarısı operasyonu

Hurma Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçan iki kişi ile polis arasında çatışma çıktığı belirtildi. Çatışmada 1 PKK'lı öldürüldü

  • Ege Postası
  • 17.11.2016 - 06:52

Antalya'da önceki gün bir uzman çavuşun şehit olduğu bölgeye yakın noktada, en az iki PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. Çatışmada bir kişinin öldürüldüğü bildirilirken, bir kişi yaralı olarak gözaltına alındı. Çatışmayla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi 254 Sokak'ta saat 22.00 sıralarında bir ATM'ye el bombası atan kişiler, olay yerine gelen polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine 3 kişi olduğu belirlenen grup, ara sokaklara kaçtı. 260 Sokak'ta 103 nolu binaya sığınan kişiler burada polisle çatışmaya devam etti.

Olay yerine takviye ekiplerin yanı sıra Özel Harekat polisleri de sevk edildi. Binanın çevresini kuşatan polis ekipleri, operasyon düzenledi. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın olay yerine gelerek yönettiği operasyonda, ilk belirlemelere göre bir PKK'lı öldürüldü, bir kişi de yaralı olarak gözaltına alındı.

Yayın yasağı getirildi

Antalya Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu tarafından Konyaaltı İlçesi’nde çıkan çatışmaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Konuya ilişkin Antalya Valisi Münir Karaloğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"14 Kasım 2016 pazartesi günü yaşanan mevhum terör saldırısının devamı niteliğinde 16 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde Konyaaltı Hurma Mahallesi’nde terör unsurlarıyla güvenlik güçleri arasında temas sağlanmış olup, bu kapsamda terör unsurlarıyla faaliyet devam ettirilmektedir.

Söz konusu terör olayına istinaden ilgili makamlarca gerekli soruşturmanın başlatıldığı ve hala soruşturmanın devam ettiği; olayın hemen akabinde olaya ilişkin görsel ve yazılı medya, internet ve sosyal medyada haberler yapıldığının görüldüğü, bu durumun kamu düzenini ve güvenliğini bozduğu, ayrıca olaya ilişkin TCK 302 maddesi uyarınca başlatılan soruşturmanın selametini tehlikeye düşürdüğü anlaşılmakta olup; 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11’inci maddesinin f bendi; "Söz, yazı, resim, film, plak ve ses görüntü bantlarının (kayıt) ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak" hükmü gereğince kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak; suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı- görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.